Με λυγμούς και αγωνία για την πορεία της υγείας του πατέρα του, αλλά και με οργή για όσα δεν έγιναν από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε, ο Γιάννης Καλλιάνος ξεσπά και μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που περνάει, με τον πατέρα του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Καλλιάνος με δάκρυα στα  μάτια μίλησε στο Live News για την κατάσταση που κλήθηκε να διαχειριστεί τις τελευταίες μέρες και όπως πιστεύει, έχει τύχει να αντιμετωπίσουν και μια σειρά από άλλοι άνθρωποι που «έλιωναν» από αγωνία για τους δικούς τους, όπως εκείνος για τον πατέρα του.

«Έχουν στερέψει τα δάκρυά μου. Να τους παρακαλάω πως δεν είναι καλά και θα πρέπει να τον βάλουν στην εντατική», αναφέρει χαρακτηριστικά. Εκλιπαρούσε τους γιατρούς να βάλουν τον πατέρα του σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αλλά εκείνοι -όπως καταγγέλλει- αδιαφόρησαν.

«Επειδή είναι σίγουρος πως έχει συνέβη και σε άλλους ανθρώπους. Οι γιατροί που τον χειρούργησαν και είπαν πως είναι καλά, θα δουν τι έχουν να πάθουν από εμένα και τον αδελφό μου». 

Διαβάστε επίσης: Δίνει μάχη για τη ζωή του ο πατέρας του Καλλιάνου: Σοβαρή καταγγελία για δημόσιο νοσοκομείο από τον βουλευτή της ΝΔ

Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί, όπως λέει, αν οι γιατροί έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Αν είχαν δείξει λίγη ευαισθησία και υπευθυνότητα.

Ο Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στο LIVE NΕWS περιέγραψε τα όσα συνέβησαν με τον πατέρα του.

 «Είδα την ανακοίνωση του νοσοκομείου "Αττικόν", εύχομαι εάν έχει παιδιά ο κ. Αποστολόπουλος που το υπογράφει, και ο κάθε γιατρός αυτού του νοσοκομείου, να μην τον δουν ποτέ τα παιδιά του όπως είδα εγώ τον πατέρα μου. Μετά από τρεις μέρες νοσηλείας έγινε η εγχείρηση και του ακρωτηρίασαν το δάχτυλο. Μετά από 3-4 μέρες ξεκίνησε η δύσπνοια. Στην κλινική μάς έλεγαν πως πάνε όλα τέλεια, αλλά εμείς ανησυχούσαμε. Όλοι μου έλεγαν "σκίζουμε τα πτυχία μας, ο πατέρας σας πάει εκπληκτικά και αύριο-μεθαύριο θα βγει". Κρίθηκε από τον καθηγητή πως ο πατέρας μου δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις να μπει στην εντατική. Εύχομαι να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα απέναντί μου με αυτά που έχουν να γίνει. Μιλάω ως πολίτης. Έχω καταγεγραμμένες συνομιλίες γιατί έτρεμαν τα χέρια μου και δεν μπορούσα να γράψω. Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκαλο για όλους τους πατεράδες και τις μητέρες που έχουν βιώσει κάτι τέτοια. Ο πατέρας μου τώρα είναι στην εντατική και διασωληνωμένος. Ο άνθρωπος πέθαινε και εμείς φωνάζαμε και αυτοί μας έλεγα όλα καλά. Ο πατέρας μου χθες σχεδόν έφυγε και τον επανέφεραν. Του δίνουν 5-15% να τα καταφέρει».

Καλλιάνος για την απάντηση του Άδωνι

Για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε:

 «Άδωνι Γεωργιάδη, σε ευχαριστώ  θερμά για το μήνυμα που μου έστειλες. Σε τιμά, αλλά πολύ φοβάμαι πως από τη στιγμή που έχεις μάθει να λες την αλήθεια και είσαι ένας καλός υπουργός, θέλω να πούμε την απόλυτη αλήθεια. Και η απόλυτη αλήθεια είναι πως ήξερες προσωπικά από εμένα πως οι γιατροί μού έλεγαν πως ο πατέρας μου πάει καλά. Δεν μπορούσες να επέμβεις φυσικά αλλά άκουγες τους γιατρούς. Ο πατέρας μου δεν ήταν όμως καλά και θα ήθελα να μην προσπαθήσεις να στρογγυλέψεις τα πράγματα, αλλά να προσπαθήσεις να έρθεις προς τη δική μου πλευρά. Προφανώς δεν τα βάζω με το ΕΣΥ αλλά με μία κλινική που θεωρείται καλή, αλλά φέρθηκε με τον χειρότερο τρόπο στον πατέρα μου».

Η απάντηση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας έδωσε την απάντησή του μετά το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου.

 «Άφησα να περάσουν λίγες ώρες από τη συγκινητική και ανθρώπινη ανάρτηση του συναδέλφου Γιάννη Καλλιάνου πριν τοποθετηθώ. Δεν έχω συνηθίσει όμως να κρύβομαι και δεν θα το έκανα ούτε τώρα. Σέβομαι απολύτως τον πόνο κάθε συγγενούς για τον άνθρωπό του και κάθε γιου για τον πατέρα του. Άλλωστε έχω χάσει και εγώ τον δικό μου και αντιλαμβάνομαι τον πόνο. Όμως, οφείλω να ξεκαθαρίσω για την ορθή ενημέρωση του κοινού ορισμένα πράγματα:

Α) Η διαδικασία εισόδου ενός ασθενούς σε ΜΕΘ είναι διαφανής, σύμφωνα με αυστηρά ιατρικά κριτήρια. Συνεπώς, το Υπουργείο και εγώ προσωπικά δεν αναμειγνυόμαστε -αξιωματικά- σε αυτή την αμιγώς ιατρική διαδικασία.

Β) Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας, καθώς η πρόσβαση σε κρεβάτι ΜΕΘ μπορεί να κρίνει σε ορισμένες περιπτώσεις τη ζωή ή τον θάνατο κάποιου. Έναντι αυτού είμαστε όλοι απολύτως ίσοι.

Γ) Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ιατρικό μας προσωπικό και στην προκειμένη περίπτωση η νόμιμη διαδικασία και τα νόμιμα κριτήρια έχουν τηρηθεί απολύτως. Σας διαβεβαιώ ότι κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε.

Εύχομαι πολλά περαστικά στον πατέρα του φίλου μου Γιάννη και τον διαβεβαιώ ότι το ΕΣΥ κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να πάνε όλα καλά για τον πατέρα του, αλλά και για κάθε συμπολίτη μας που χρειάζεται φροντίδα».