Εγκαινιάστηκε νωρίτερα τη Δευτέρα η Αμερικανική Γωνιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά. Πρόκειται για έναν νέο πολυχώρο τεχνολογίας και πολιτισμού που θα είναι ανοιχτός τόσο για τα παιδιά όσο και τη νεολαία του Πειραιά. Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης τόνισε πως ένα παράρτημα του American Space θα λειτουργεί και μέσα στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και θα έχει επίκεντρο τον αθλητισμό.

«Η συμβολή σε αυτό της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι σημαντική και τους ευχαριστώ που για ακόμα μια φορά στηρίζουν εμπράκτως πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Πειραιά

Η Αμερικανική Γωνιά άνοιξε σήμερα τις πύλες της, στον τρίτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πειραιά, ενισχύοντας την πόλη μας με ένα νέο πολυχώρο, τεχνολογίας και πολιτισμού, ανοιχτό για τα παιδιά και τη νεολαία του Πειραιά. Σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία λειτουργεί παρόμοιες «γωνιές» σε πέντε ακόμα πόλεις της Ελλάδας, επιδιώκουμε με αυτή τη συνέργεια να ανοίξουμε στους Πειραιώτες ένα νέο παράθυρο στη γνώση, στην αλληλεπίδραση και στη δημιουργία.



Με χαρά εγκαινιάσαμε σήμερα αυτόν τον χώρο μαζί με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κύριο Γιώργο Τσούνη και εύχομαι οι Πειραιώτες να τον
επισκεφθούν. Ένα παράρτημα του American Space θα λειτουργεί παράλληλα και μέσα στον γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», με επίκεντρο τον αθλητισμό. Η συμβολή σε αυτό της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Προέδρου της Βαγγέλη Μαρινάκη, είναι σημαντική και τους ευχαριστώ που για ακόμα μια φορά στηρίζουν εμπράκτως πρωτοβουλίες του Δήμου Πειραιά.

Είχαμε επίσης τη χαρά να είναι σήμερα μαζί μας δύο σημαντικοί πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Carli Lloyd, Oλυμπιονίκης και ο κύριος Cobi Jones, μέλος του ποδοσφαιρικού hall of fame της Αμερικής.