Μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών έλαβε χώρα για τον εντοπισμό ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

*Διαβάστε εδώ: Γιώργος Λυγγερίδης: Συγκλονίζει η αδερφή του 31χρονου αστυνομικού - ''Καιγόταν ζωντανός, αιμορραγούσε μέχρι θανάτου και τα επεισόδια συνεχίζονταν''

Οι έφοδοι των αστυνομικών έγιναν σε σπίτια υπόπτων στου Ζωγράφου, τον Πειραιά, το κέντρο και άλλες περιοχές της Αττικής.

Τα εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν μετά την ανάλυση των στοιχείων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών και τα οποία αξιολόγησε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση.


Ο θανάσιμος τραυματισμός του Γιώργου Λυγγερίδη

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Λυγγερίδης έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, ύστερα από σκληρή μάχη που έδωσε για 20 ημέρες, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Ο 31χρονος είχε χτυπηθεί στο πόδι από ναυτική φωτοβολίδα, στα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κλειστό του Ρέντη, κατά τη διάρκεια του ντέρμπι «αιωνίων», Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, για το League Cup.



Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού την 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια».