Μέσα σε λίγες ώρες η κακοκαιρία «Gori» έδειξε τα δόντια της σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Μάλιστα πέρα από την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες, έπεσαν δέντρα ενώ υπήρξαν και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Ένα από τα παράδοξα μάλιστα, ήταν ότι είδαμε μέχρι και χιόνια σε ορεινές περιοχές.

Συγκεκριμένα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Φθιώτιδας, της κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Επίσης στα λευκά ντύθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, οι βουνοκορφές Κόζιακα και Αγράφων στα Τρίκαλα, αλλά και τα Περτουλιώτικα λιβάδια και η Βίγλα.

Πλημμύρισαν δρόμοι στην Καρδίτσα

Εντωμεταξύ επτά μήνες μετά το εφιαλτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, το 112 ήχησε ξανά στη Θεσσαλία. Οι κάτοικοι της Καρδίτσας από τα 30αρια των προηγούμενων ημερών, ήρθαν αντιμέτωποι με.. νέο χειμώνα.

Έτσι αναγκάστηκαν να οχυρωθούν με τσουβάλια, όμως τα νερά πλημμύρισαν ξανά δρόμους και καταστήματα, βυθίζοντάς τους σε απόγνωση. Το βράδυ της Παρασκευής, ένα ζευγάρι Ισραηλινών με τα τρία τους παιδιά εγκλωβίστηκαν σε κατάλυμα στην περιοχή Λιμνιώνας στο Πήλιο.

Οι γονείς βλέποντας τη βροχόπτωση να αγριεύει και έναν χείμαρρο δίπλα τους να τους απειλεί, κάλεσαν σε βοήθεια. Γρήγορα στήθηκε επιχείρηση και υπήρχε αίσιο τέλος στην περιπέτειά τους. Ισχυρή καταιγίδα έπληξε όμως και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο. Στη Σκόπελο έπεσαν δέντρα και κατέστρεψαν αυτοκίνητα. Στη Μαγνησία μέσα σε 8 ώρες έπεσαν 95 χιλιοστά βροχής, στον Βόλο υπήρξαν προβλήματα ηλεκτροδότησης, όμως η καλή προετοιμασία αποδείχθηκε σωτήρια.

Κολυδάς: Με ήπιο καιρό οδεύουμε προς το Πάσχα

Η κακοκαιρία εκτονώθηκε, σύμφωνα με την πρόγνωση του διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά. Τοπικού χαρακτήρα βροχές αναμένονται την ερχόμενη Τρίτη και την Πέμπτη, στη Δυτική και τη βόρεια Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα κυλήσει με τοπική συννεφιά, χωρίς φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα ανέβει, όμως θα σημείωσει πτώση στα μέσα της εβδομάδας. Ωστόσο, θα βρίσκεται σε πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, κατά 2-3 βαθμούς.