Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 13η Μαΐου 2024 ένας ψαράς από την Κάλυμνο που κρίθηκε ερήμην πρωτοδίκως ένοχος για αποπλάνηση ανηλίκου.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ασελγείς πράξεις με πρόσωπο νεότερο των 14 ετών στην κατοικία συγγενικού του προσώπου (της γιαγιάς του), στην ενορία Υπαπαντής Καλύμνου και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 ετών. Πρόκειται για μαθήτρια της Β’ Γυμνασίου, που είναι κάτοικος Καλύμνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ψαράς «συνευρέθηκε ερωτικά με ανήλικη, προσβάλλοντας έτσι σοβαρά το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών, καθώς και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας και ικανοποιώντας τη διέγερση της γενετήσιας ορμής του».

Η μητέρα της ανήλικης, η οποία είχε και την επιμέλεια της 14χρονης, γνωριζόταν με τον κατηγορούμενο με τον οποίο διατηρούσαν φιλική σχέση καθότι ο δεύτερος την επισκεπτόταν αρκετές φορές στο σπίτι της. Η 14χρονη γνωρίστηκε προσωπικά με τον κατηγορούμενο μέσω ξαδέλφου της και η διαδικασία προσέγγισής της ξεκίνησε μέσω ανταλλαγής τηλεφωνικών μηνυμάτων (κινητό τηλέφωνο).

Την αποκαλούσε «γυναικάκι» του

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων φέρεται να την αποκαλούσε «γυναικάκι» του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του dimokratiki.gr ισχυριζόταν ότι την αγαπούσε και γενικότερα της συμπεριφερόταν ευγενικά.

Στην κατάθεσή της η 14χρονη δήλωσε ότι γοητεύτηκε από το πρόσωπο του κατηγορουμένου κι έτσι συναίνεσε στο να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του στις 19 Ιανουαρίου 2012 στην κατοικία της γιαγιάς του κατηγορουμένου.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του, ενώπιον του Ανακριτή της Κω, αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε ότι αυτή ενορχηστρώθηκε από τη μητέρα της ανήλικης, η οποία διεκδικούσε ερωτικά αυτόν.

Η ιατροδικαστική εξέταση της ανήλικης λίγες μέρες μετά το συμβάν, πιστοποιεί τη διακόρευση του παρθενικού υμένος της.