Σε θέμα που δεν ξέρει κανείς από πού να το πιάσει και πού να το αφήσει εξελίσσεται η υπόθεση προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου στη Νίσυρο, με πρωταγωνιστή έναν 50χρονο αρχαιοφύλακα από την Αθήνα, ο οποίος κατοικεί μόνιμα στο νησί εδώ και αρκετά χρόνια. Θυμίζουμε πως ο άνθρωπος αυτός καταγγέλθηκε από πρόσωπα της δημοτικής Αρχής ότι παρενόχλησε ένα 12χρονο αγόρι, καλώντας το στο σπίτι του και προβάλλοντάς του πορνογραφικό υλικό σε τάμπλετ. Μετά τη γνωστοποίηση της υπόθεσης, όμως, ξεχείλισε πραγματικός χείμαρρος από ανεπίσημες καταγγελίες, οι οποίες μιλούν πραγματικά για σημεία και τέρατα! Ενδεικτικά, να αναφέρουμε πως γίνονται δημοσίως δηλώσεις για προσφορά κάνναβης σε ανήλικα παιδιά και προτροπή τους να κάνουν χρήση, για χρησιμοποίηση σεξουαλικών βοηθημάτων, όπως sex toys, ακόμη και για… δημόσια επίδειξη εφαρμογής προφυλακτικού! Ανάμεσα όμως σε όλα τα υπόλοιπα, υπάρχουν αναφορές και για απειλές σε βάρος των γονιών που σπεύδουν να δημοσιοποιήσουν τη δική τους ιστορία.

Ο ίδιος ο 50χρονος, πάντως, μιλώντας σε εκπομπή του Mega, αντέκρουσε όλα τα παραπάνω, δίνοντας τη δική του εκδοχή των πραγμάτων. Θυμίζουμε πως την επισημοποίηση της καταγγελίας πραγματοποίησε ο πατέρας του 12χρονου αγοριού, όταν κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης της καταγγελίας, η οποία γνωστοποιήθηκε πρώτα στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο άνδρας αυτός είναι αλβανικής καταγωγής και αντιμετωπίζει τον κίνδυνο απέλασης, καθώς βρίσκεται παράνομα στη χώρα. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί και απελαθεί για τον ίδιο λόγο, ωστόσο επέστρεψε στην Ελλάδα, και πάλι παράνομα. Αυτή τη φορά και λόγω της σοβαρότητας της καταγγελίας, η ΕΛ.ΑΣ. τού έδωσε ένα χρονικό περιθώριο 25 ημερών, ώστε να κινήσει τις νόμιμες διαδικασίες για να μην απελαθεί.

Φέρεται συνεργάτης του δημάρχου

«Έπεσα σε παγίδα» είπε χαρακτηριστικά ο αρχαιοφύλακας και συμπλήρωσε, αφήνοντας υπόνοιες σχετικά με αρχαιοκαπηλία: «Δύο φορές έχω δει το συγκεκριμένο Αλβανό σε ένα ύποπτο σημείο από πλευράς αρχαιολογίας. Του κάνω την παρατήρηση την πρώτη φορά, τον είδα που έτρεμε, λέω: Να δεις, δεν είναι αυτό που μου λέει, αλλά θα είναι κάτι άλλο. Τον βλέπω την επόμενη φορά, αλλά λέω: Μη με σκοτώσει κιόλας σαν τον άνθρωπο που έφαγε το ξύλο στη Μύκονο. Και μετά από λίγο καιρό να τη η καταγγελία. Τα παιδιά αυτά παίζουν πάντα στην αυλή έξω από το πεζοδρόμιο το δικό μου, μπήκαν μέσα, είδαν τα μηχανήματα γυμναστικής, έκαναν τα παιδιά τη γυμναστική τους εκεί, έκαναν κάποια μηχανήματα που είναι για τα πόδια, για το σβέρκο, αυτά έκαναν». Μάλιστα, συνεχίζοντας επί του θέματος, ο ίδιος θεωρεί πως ο 12χρονος του την… έφερε: «Ένα από αυτά τα παιδιά, λοιπόν, έχω την εντύπωση ότι δασκαλεύτηκε, επειδή έχουμε προηγούμενα με τον πατέρα […] Όντως, τα παιδάκια είπαν στους γονείς “δεν μας είπε τίποτα, κάναμε γυμναστική και φύγαμε”. Όλα τα παιδιά. Το Αλβανάκι μόνο μου την έκανε, που μάλλον ήταν δασκαλεμένο. Του είπε ο πατέρας του “κοίταξε να δεις, τώρα βρήκαμε την ευκαιρία”. Τι άλλο να κάνω τώρα και εγώ που την πάτησα; Την πάτησα ο κακομοίρης και δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξω. Το μόνο ευχάριστο, Παναγία μου, είναι ότι τον ρώτησε ο γιατρός στην Κω “σας πείραξε ο κύριος;” και είπε “όχι, όχι”. “Σας είπε τίποτα;”, “όχι, τίποτα”. Λέω, δόξα τω Θεώ που δεν είπαν τίποτα άλλο».

Η μητέρα ενός άλλου παιδιού πήγε ένα βήμα παρακάτω, μιλώντας μάλιστα και για πολιτική σκοπιμότητα, καθώς ο 50χρονος φέρεται συνεργάτης του δημάρχου:

«Μάθαμε ότι σε κάποια έδινε μπάφους, σε άλλα γδυνόταν και τους έκανε αναπαράσταση πώς γίνεται το σεξ χρησιμοποιώντας σεξουαλικά βοηθήματα… Αν τολμήσει ο δήμαρχος να τον φέρει πίσω -γιατί έτσι ακούμε-, εμείς οι ίδιες οι μανάδες, όπως σκίζουμε τα σπλάχνα μας για να γεννήσουμε, θα σκίσουμε όποιον πειράζει το παιδί μας. Δεν είμαι καθόλου καλά και αποτελώ δημόσιο κίνδυνο. Αυτό θέλω να μάθει εκεί που είναι» είπε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, περιέγραψε πως ο αρχαιοφύλακας είχε μιλήσει σε νέους του νησιού, λέγοντάς τους πως παραχωρεί το σπίτι του για «ερωτική φωλιά», και άφησε υπόνοιες πως ο 50χρονος μπορεί να βιντεοσκοπούσε τις όποιες περιπτύξεις.

* Δημοσιεύθηκε στην Ontime