Με προβλήματα και προσωπικό ασφαλείας θα υπολειτουργούν πολλές δημόσιες υπηρεσίες αύριο Τετάρτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας που διοργανώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με κύριο αίτημα τη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0jkgtgbvd49)


Απεργία: Απροσπέλαστο το κέντρο της Αθήνας από συγκεντρώσεις

Την ίδια μέρα και μέχρι το απόγευμα το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο από τρεις συγκεντρώσεις που προγραμματίζουν τα συνδικάτα με:
  •  Τη ΓΣΕΕ να καλεί σε συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.
  •  Το ΠΑΜΕ στις 10.30 στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις σε διάφορα σημεία.
  •  Στις 5 το απόγευμα, στο Πεδίον του Άρεως, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και μοτο-πορεία των διανομέων στο κέντρο της Αθήνας.


Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

  •  Με στάσεις εργασίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ. Τα αστικά λεωφορεία στην Αθήνα αναμένεται να κινηθούν από τις 09.00 έως τις 21.00. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.
  •  Ακίνητα θα είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς, ΟΣΕ και Προαστιακός σιδηρόδρομος.
  •  Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής στην απεργία της ΠΝΟ.

Η ΓΣΕΕ επισημαίνει ότι την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, η ίδια έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό. Η γενική συνομοσπονδία κάνει λόγω για αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

• Σήμερα, θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης