Στη σύλληψη δύο νεαρών, ηλικίας 19 και 21 ετών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής την Παρασκευή (12/04) στου Ζωγράφου, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα της περιοχής.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, βία κατά υπαλλήλων και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. από τον Δεκέμβριο του 2023, οι κατηγορούμενοι διέπρατταν τις ένοπλες ληστείες. Ειδικότερα, ο 19χρονος, με τη συνδρομή του 21χρονου ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού, μετέβαινε κυρίως απογευματινές και βραδινές ώρες σε καταστήματα mini market, όπου με τη απειλή μαχαιριού ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και αφαιρούσε χρηματικά ποσά από τα ταμεία.

Μετά από έρευνα και ανάλυση δεδομένων, οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους κατηγορούμενους και τους συνέλαβαν κατά την έξοδο τους με όχημα από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όπου είχαν καταφύγει έπειτα από ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο προαναφερθέν όχημα και σε δύο σπίτια, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μαχαίρι και πλαστικό γάντι που είχαν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάπραξη της ληστείας στο πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών,
  • πτυσσόμενο πιστόλι χειρός,
  • εκτοξευτής φυσιγγίου και
  • το χρηματικό ποσό των 650 ευρώ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες στην περιοχή του Ζωγράφου, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Οι έρευνες για την πλήρη εξακρίβωση της εγκληματικής δραστηριότητάς τους συνεχίζονται.