Ένα νέο βίντεο-ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, που έφερε στη δημοσιότητα ο ΑΝΤ1 και η εκπομπή «Το Πρωινό» το πρωί της Δευτέρας (15.04.24), καταγράφονται οι κινήσεις του φρουρού έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων αμέσως μετά τη δολοφονία της Κυριακής από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

Ο σκύλος που βρίσκεται στο σημείο φαίνεται να είναι τρομερά ανήσυχος και να γαβγίζει και εκείνη τη στιγμή αντιλαμβάνεται ο φρουρός τα όσα είχαν συμβεί ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Είναι η στιγμή που ο φρουρός αντιλαμβάνεται την τραγωδία που έχει συμβεί μόλις 2 μέτρα μπροστά από το φυλάκιο.

Με το χέρι στην τσέπη, νωχελικός, με βήμα αργό, ενώ λίγα μέτρα δίπλα κείτεται το άψυχο σώμα της Κυριακής μέσα στα αίματα, ο φρουρός φαίνεται να αποχωρεί από το σημείο και να κινείται προς το Τμήμα για να ενημερώσει.

Δείτε το βίντεο


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0kiju8x9pl5)

Το φωτογραφικό ντοκουμέντο που προκάλεσε σοκ

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή είδε το φως της δημοσιότητας φωτογραφικό ντοκουμέντο που προκάλεσε σοκ.

Συγκεκριμένα, στη φωτογραφία που δημοσίευσε το Star, φαίνεται ο σκοπός να βγαίνει από το φυλάκιο στην 5η μαχαιριά και τότε αφοπλίζει τον δράστη που βρίσκεται πάνω από το θύμα.

Όλα γίνονται μπροστά στο φυλάκιο αλλά εκείνος καθυστερεί να βγει. Όταν τον αφοπλίζει είναι πια αργά.

Το ρολόι δείχνει 22:24 την 1η Απριλίου. Ό,τι γίνεται μετά δεν έχει καμία σημασία γιατί το κορίτσι είναι πια νεκρό.

Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: Νέες αποκαλύψεις για την κακοποιητική συμπεριφορά του 39χρονου


Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Συνεχίζονται οι έρευνες στου κόλπους της Αστυνομίας

Σημειώνεται πως όπως έγινε γνωστό την περασμένη Παρασκευή (12.04.24) έξι αστυνομικοί που εμπλέκονται στη γυναικοκτονία κλήθηκαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις.

Οι έρευνες που διεξάγονται για τη δολοφονία της Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων είναι δύο: το πειθαρχικό κομμάτι της ΕΔΕ και το ποινικό κομμάτι.

Σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό σκέλος, κλήθηκαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στην υπόθεση, γεγονός που σημαίνει ότι όλοι αντιμετωπίζονται από τον ταξίαρχο ως ύποπτοι.

Για το έγκλημα που έχει συνταράξει το πανελλήνιο έχουν ληφθεί καταθέσεις τόσο από τον προϊστάμενο όλων των αστυνομικών στους Αγίους Αναργύρους όσο και από τους συγγενείς της Κυριακής και τον προϊστάμενο της βάρδιας της Άμεσης Δράσης.

Το χρονικό της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Στις 19:36 το απόγευμα της Δευτέρας η 28χρονη βρέθηκε με τον 37χρονο φίλο της σε καφετέρια στη Φυλή, σύμφωνα με το Mega.

Κατά το ίδιο ρεπορτάζ, του μίλησε ανοιχτά για όλα όσα έζησε στα χέρια του κακοποιητή και μετέπειτα δολοφόνου της και η συζήτηση είχε διάρκεια πάνω από δύο ώρες.

«Μου είπε ότι χώρισε μαζί του γιατί γινόταν καταχρηστικός και κακοποιητικός. Μερικές φορές έφευγε από το σπίτι, ενώ μου είπε ότι του είχε κάνει και μήνυση, την οποία όμως είχε ανακαλέσει», ανέφερε ο 37χρονος φίλος του θύματος, σύμφωνα με το Mega.

Στις 21:40 η 28χρονη μάζεψε τα πράγματά της και αποχώρησε από την καφετέρια μαζί με τον φίλο της.

Ο ίδιος προσφέρθηκε να την πάει μέχρι το σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

Στις 22:00 ο 37χρονος πάρκαρε το όχημά του έξω από το σπίτι της και αντίκρισε τον δολοφόνο, που έκανε βόλτες στην περιοχή με τη μηχανή του.

«Λίγο πριν την αφήσω, είδα έναν άνδρα με μία άσπρη μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι της. Μόλις τον είδε η Κ. μου φώναξε να φύγουμε, γιατί ήταν ο παλιός της δεσμός και φοβόταν. Της είπα να πάμε στο Αστυνομικό Τμήμα να αναφέρει το γεγονός και έτσι κάναμε», είπε ο 37χρονος.

Η 28χρονη και ο φίλος της μπήκαν στο αυτοκίνητο για να επισκεφθούν το κοντινότερο αστυνομικό τμήμα που απέχει μόλις 6 λεπτά από το σπίτι του θύματος. Ο δολοφόνος, όπως όλα δείχνουν, τους ακολούθησε με τη μηχανή χωρίς να τον αντιληφθούν.

Στις 22:10 η 28χρονη με τον φίλο της πέρασαν το κατώφλι του τμήματος.

«Στις 22:10, παρατήρησα από τις κάμερες δύο άτομα να μιλάνε στον φύλακα και στη συνέχεια να ανεβαίνουν στο γραφείο μου. Στο γραφείο μπήκε μόνο η γυναίκα, ο άντρας περίμενε απέξω», υποστήριξε η αξιωματικός υπηρεσίας.

Η συνομιλία της αξιωματικού υπηρεσίας και της 28χρονης διαρκεί 7 λεπτά.

«Μόλις βγήκε από το γραφείο, η Κ. μου είπε ότι οι αστυνομικοί την προέτρεψαν να κάνει μήνυση, αλλά εκείνη δεν ήθελε. Θα έπαιρνε τηλέφωνο το 100 για να τη συνοδεύσουν αστυνομικοί στο σπίτι της», ανέφερε ο 37χρονος, σύμφωνα με το Mega.

Στις 22:21, η 28χρονη βγήκε από το αστυνομικό τμήμα και κάλεσε την Άμεση Δράση.

Μέσα σε 15 δευτερόλεπτα η 28χρονη έχει εξηγήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά επί δύο λεπτά αναγκάζεται να απαντά σε ερωτήσεις από τον τηλεφωνητή, ο οποίος επαναλαμβάνει αργά τα λεγόμενα της.

Ενώ μιλά με την Άμεση Δράση, η 28χρονη κατακρεουργείται από τον πρώην σύντροφό της με μαχαίρι.

Ο φίλος της ζητεί επανειλημμένως να καλέσει κάποιος το ΕΚΑΒ. Η 28χρονη αιμορραγεί και από πάνω της επικρατεί το απόλυτο χάος.