Εκτός ελέγχου η κατάσταση σχετικά με την παραβατικότητα των ανηλίκων, καθώς το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ολοένα και περισσότερα περιστατικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, η κατάσταση έχει ξεφύγει, αφού πλέον ομάδες ανηλίκων δίνουν ραντεβού για να παίξουν ξύλο σε προαύλια σχολείων, πλατείες και δρόμους, χωρίς να λογαριάζουν την παρουσία άλλων ατόμων.

Όπως ανέφερε ένας ανήλικος που μίλησε στον ΑΝΤ1: «Έχει γίνει ραντεβού, έχουνε συναντηθεί οι παρέες και έχει γίνει το σκηνικό. Συνεννοούνται τα δύο κεφάλια της παρέας. Μετά ξεκινάει ο τσακωμός». Οι συμμορίες μάλιστα είναι αρκετά οργανωμένες, αφού έχουν ιεραρχία, μέλη και αρχηγούς. «Έχω βρεθεί σε διάφορα σκηνικά. Παρέες με παρέες για οπαδικά θέματα, για προσωπικά θέματα. Όχι μόνο με τα χέρια αλλά και με αντικείμενα» περιγράφει ανήλικος.

Οι μαρτυρίες παιδιών σοκάρουν, όπως αυτή ενός ακόμα ανήλικου: «Ένα παιδί στο σχολείο το οποίο είχε θέματα νοητικής στέρησης και μια φορά ενώ τον κορόιδευαν, τον χτύπησαν. Είχε δημιουργηθεί ένας όχλος μέσα στο σχολείο, πίσω από την καντίνα και γενικά όλοι κοίταζαν, κανείς δεν επενέβη μέχρι να έρθει ο καθηγητής».

Μάλιστα αρκετοί είναι αυτοί που όπως φαίνεται έχουν σκοπό όχι μόνο να φοβίσουν, αλλά να τραυματίσουν, με έναν ανήλικο να αποκαλύπτει: «Παιδιά να κουβαλάνε μαχαίρια, στιλέτα και πολλά άλλα. Τα κρατάνε μέχρι να έρθουνε για να κάνουν καλό στον άλλον».

Τα νούμερα «μιλάνε»

Τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. μαρτυρούν την βιαιότητα των περιστατικών μεταξύ των εφήβων και αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Το τελευταίο δίμηνο οι Αρχές έχουν προχωρήσει 500 συλλήψεις και 1.418 προσαγωγές, με τον Αθανάσιο Πασπαλάρη, γγ αστυνομικών υπαλλήλων Β.Α. Αττικής να τονίζει: 
«Χθες, στο τμήμα της Αγ. Παρασκευής συνελήφθη ανήλικος μέσα από σχολική μονάδα. Αυτό και μόνο λέει πάρα πολλά. Πλέον η Αστυνομία πηγαίει στα σχολεία όχι για να ενημερώσει αλλά για να συλλάβει».

Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Αστυνομία έχει πλέον χαρτογραφήσει τις περιοχές και τα σημεία που εκδηλώνονται αυτή η συνεχής και αυξανόμενη παραβατικότητα και έχει ως σκοπό να κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0iafhlfv5zl)