Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας οι συγγενείς της 63χρονης μητέρας και του 36χρονου γιου που βρέθηκαν νεκροί σε διαμέρισμα στην Ηλιούπολη.

Η συγγενής που μαζί με τον κλειδαρά μπήκαν πρώτοι στο σπίτι της φρίκης στην Ηλιούπολη, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Star εκφράζοντας τις αμφιβολίες της για το κατά πόσο ο 36χρονος σκότωσε τη μητέρα του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Αυτές τις αμφιβολίες στηρίζουν στο ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι η πίσω πόρτα της κουζίνας ήταν ανοιχτή και στο γεγονός ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο.

Επιπλέον, η συγγενής δεν αποκλείει το σενάριο του ατυχήματος, δηλαδή να πήρε ο γιος το όπλο για να το καθαρίσει και να χτύπησε κατά λάθος τη μητέρα του. Στη συνέχεια, μη αντέχοντας αυτό που έκανε, έβαλε τέλος στη ζωή του.

Το χρονικό της φρίκης στην Ηλιούπολη

Το βράδυ της Τετάρτης (10/04) οι αστυνομικές Αρχές ειδοποιήθηκαν για έντονη μυρωδιά που έβγαινε από τον πρώτο όροφο του διαμερίσματος στην οδό Θερμοπύλων 28 στην Ηλιούπολη. Αμέσως αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο κι αφού άνοιξαν την πόρτα με τη βοήθεια κλειδαρά, στη συνέχεια βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα.

Το σπίτι ήταν αναστατωμένο. Πέρα από την εξωτερική πόρτα, η οποία ήταν κλειδωμένη, οι υπόλοιπες ήταν ξεκλείδωτες. Πηγές, πάντως, τόνιζαν πως έπειτα από έναν γενικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Αρχές, εντοπίστηκαν τιμαλφή που δεν είχαν κλαπεί.

Η μητέρα ήταν στο καθιστικό του σπιτιού και συγκεκριμένα σε μία πολυθρόνα με σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Ο γιος βρέθηκε ξαπλωμένος σε κρεβάτι, σε άλλο δωμάτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρούχα του ήταν σκισμένα και μεγάλο μέρος του κορμιού του ήταν γυμνό. Εκείνος έφερε εξίσου σοβαρά τραύματα στις γνάθους και στο μάγουλο.

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Τόσο τα στελέχη της Ασφάλειας και του Ανθρωποκτονιών όσο και αυτά της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξέτασαν εξονυχιστικά το διαμέρισμα. Μπορεί η πόρτα της κουζίνας να ήταν ξεκλείδωτη χωρίς ίχνη παραβίασης, να υπήρχε ακαταστασία στον χώρο και σπασμένα πράγματα, ωστόσο από το σπίτι δεν έλειπαν χρήματα και τιμαλφή. Έτσι, οι αστυνομικοί απέκλεισαν την ύπαρξη τρίτου προσώπου.

Αυτό, όμως, που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση από την πρώτη στιγμή ήταν η πληροφορία πως στο σπίτι βρέθηκε κι ένα όπλο. Πρόκειται για μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία δεν βρισκόταν κοντά σε καμία από τις δύο σορούς. Βρισκόταν πιο κοντά στον 36χρονο, όχι όμως σε τέτοια απόσταση που να μπορούσε να την πιάσει απλώνοντας τα χέρια του.

Το πιθανότερο είναι ο 36χρονος να έχει πυροβολήσει τη μητέρα του με την καραμπίνα κι έπειτα να έβαλε τέλος στη δική του ζωή. Ο θάνατός του μάλλον δεν ήταν ακαριαίος κι έτσι δεν ακινητοποιήθηκε. Εκτιμάται πως αφού απέτυχε να βάλει τέλος στη ζωή του ακαριαία, κινήθηκε προς το κρεβάτι κι εκεί, έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, ξεψύχησε.

Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον το γεγονός πως και οι δύο σοροί βρίσκονταν σε κατάσταση σήψης. Ως εκ τούτου εκτιμάται πως το περιστατικό σημειώθηκε μερικές ημέρες νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιατροδικαστική εξέταση, η σορός του 36χρονου βρισκόταν σε ακαμψία κι έτσι εκτιμάται πως είχε χάσει τη ζωή του αργότερα από την 63χρονη. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η σορός της γυναίκας ήταν σε πιο προχωρημένη σήψη και ίσως να είχε ξεψυχήσει από 12 έως 72 ώρες νωρίτερα από τον γιο της.

Περισσότερες απαντήσεις πρόκειται να δώσει η νεκροτομή, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης του κυνηγετικού όπλου που βρέθηκε στο σπίτι.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι αστυνομικοί, πέρα από μαρτυρίες γειτόνων, αναζητούν και υλικό από κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση που θα βοηθήσει στις περαιτέρω έρευνες για την υπόθεση.

Στις Αρχές καταθέτουν συγγενείς της οικογένειας, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Οι έρευνες συνεχίζονται. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0i55c9s6o29)