Ο τρόπος που η Ελληνική Αστυνομία χειρίζεται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλάζει εξ ολοκλήρου μετά τη στυγερή δολοφονία της Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, έστω και με τεράστιες καθυστερήσεις τα πρωτόκολλα προσαρμόζονται για να εξυπηρετούν την ασφάλεια όλων των πολιτών. 

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, εξασφάλισε αποκλειστικά για το MEGA υπηρεσιακό έγγραφο αναφορικά με το τι θα καλούνται από εδώ και πέρα να κάνουν οι αστυνομικοί μετά από καταγγελίες ενδοοικογενειακής βίας.

Το έγγραφο συντάχθηκε σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, από την ηγεσία της Αστυνομίας και σε αυτό ζητείται σε κάθε περίπτωση ποινικής δίωξης, σχετικής εμπλοκής ατόμου σε περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας να ανακαλείται η άδειά του και να αφαιρείται άμεσα το όπλο του.

Μάλιστα, στο έγγραφο αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να αφαιρείται άμεσα το όπλο από τον φερόμενο δράστη ανεξάρτητα από το είδος της άδειας με την οποία το κατείχε, δηλαδή αν είναι για σκοποβολή ή για κυνήγι, είτε αυτή έχει λήξει, είτε είναι σε ισχύ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hbsgojgwwx)