Άγνοια για όσα συνέβαιναν στα οικονομικά της Folli Follie δήλωσε στην απολογία της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την υπόθεση των παραποιημένων ισολογισμών, η συνιδρύτρια της εταιρείας, Καίτη Κουτσολιούτσου.

Η κατηγορούμενη, η οποία μοιράζεται το εδώλιο με το σύζυγο της, Δημήτρη, τον γιο της, Τζώρτζη και άλλα στελέχη της εταιρείας, είπε στην απολογία της πως εκείνη είχε αναλάβει το κομμάτι της αισθητικής στα καταστήματα και στα σημεία πώλησης.

*Διαβάστε εδώ: Δίκη Folli Follie - Τζώρτζης Κουτσολιούτσος: Η εταιρία στοχοποιήθηκε, ένιωσα μεγάλη οργή με τα πορίσματα


Καίτη Κουτσολιούτσου: Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια

Η Καίτη Κουτσολιούτσου υποστήριξε πως δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά και τη διαχείριση της εταιρείας.

«Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω πραγματικά αυτή την ιστορία την έμαθα αυτά τα δύο χρόνια, την έμαθα από τα δικαστήρια και στην Κίνα από την έκθεση Alvarez & Marsal που έλεγε για πλαστά και μου έπεσε το σαγόνι», είπε κατηγορούμενη, προσθέτοντας πως «λυπάται πραγματικά» για τα όσα έχουν συμβεί.

Η κατηγορούμενη εξήγησε ότι μαζί με τον σύζυγο της, Δημήτρη, δημιούργησαν κάτι που η ίδια άρχισε ως χόμπι και παρέσυρε και τον άνδρα της σε αυτό.

«Τον παρότρυνα -γιατί είχε το επιχειρείν που έτρεχε μπροστά- να φύγει από την οικογενειακή επιχείριση και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Και φτάσαμε τα βραχιολάκια μας να τα μιμηθεί η hermes», τόνισε η κατηγορούμενη.

Όσο αφορά τον γιο της, Τζώρτζη, είπε πως είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη καρδιά και υπεράνω των χρημάτων.

«Βοήθησε παρά πολύ. Δεν είχαμε δίψα για το χρήμα. Λυπούμαι που τον φέραμε σε αυτή την κατάσταση», είπε απευθυνόμενη στο δικαστήριο ενώ για τον σύζυγο της ανέφερε πως «του είχε τυφλή εμπιστοσύνη».

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου σχετικά με τη θέση της στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, η κατηγορούμενη εξήγησε πως μπήκε το 2011.

«Με έβαλαν γιατί σε κάποια συνάντηση μου είχαν πει ότι δεν έχω δουλειά να μιλήσω γιατί είμαι art director. Μετά από αυτό ο σύζυγος μου με έβαλε, γιατί το βρήκε προσβλητικό, χωρίς εγώ να καταλάβω την ευθύνη αυτή. Και αυτός πιστεύω το έκανε χωρίς να σκεφτεί τις ευθύνες του τίτλου», είπε η κατηγορούμενη απευθυνόμενη στο δικαστήριο.

Πρόεδρος: Υπογράφατε οικονομικές καταστάσεις;

Κατηγορούμενη: Μια υπογραφή με έβαλαν χωρίς να καταλάβω γιατί, ως εγγυήτρια και έχασα το σπίτι μου. Δεν υπέγραψα οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου. Δεν ξέρω ποιοι έπρεπε να υπογράφουν, δεν ασχολιόμουν. Είχα παρά πολύ δουλειά με τα μαγαζιά.

Όσον αφορά τα δύο στελέχη της Ασίας στα οποία η οικογένεια Κουτσολιούτσου δείχνει το μερίδιο της ευθύνης για τους παραποιημένους ισολογισμούς, η κατηγορούμενη τόνισε πως με αυτά που ακούει έχει απογοητευθεί.

Νωρίτερα, ο Τζώρτζης Κουτσολιουτσος ολοκληρώνοντας την απολογία του, πρότεινε την αποζημίωση των μετόχων της Folli-Follie με την προσωπική του περιουσία, η οποία ωστόσο είναι σήμερα δεσμευμένη.

Ο κατηγορούμενος είπε πως δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν και εξήγησε πως επιθυμεί να αποζημιωθούν οι μέτοχοι. Απαντώντας σε ερώτηση του εισαγγελέα είπε πως έχει κάποια περιουσιακά στοιχεία τα οποία είναι δεσμευμένα και επιθυμεί να αποζημιωθούν όχι μόνο όσοι παρίστανται στη δίκη αλλά και όσοι έχουν προσφύγει στα αστικά δικαστήρια.

Η δίκη συνεχίζεται στις 16 Απριλίου.