Καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης ενός 4χρονου αγοριού από τον παππού του ερευνούν οι αστυνομικές αρχές Βόλου.

Η έρευνα ξεκίνησε στις αρχές του έτους, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 66χρονου πρώην πεθερού της η μητέρα του παιδιού, που βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της και πατέρα του 4χρονου. Να σημειωθεί ότι το παιδί με δικαστική απόφαση, διατηρεί σχέσεις και μοιράζεται αρκετό χρόνο με τον πατέρα του, ενώ διαμένει με τη μητέρα του.

Γιατί τον κατηγορεί η μητέρα

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, σύμφωνα με πληροφορίες του Ταχυδρόμου, ο 66χρονος κλήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σε ανωμοτί κατάθεση, ως ύποπτος για την τέλεση σεξουαλικών εγκλημάτων. Ο 66χρονος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκου, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση.

Η 41χρονη μητέρα του παιδιού στη μηνυτήρια αναφορά της καταγγέλλει πως το παιδί της έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον παππού του, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στο σπίτι, στο οποίο διαμένουν ο πατέρας του παιδιού με τους γονείς του.

O 4χρονος, εκτός από την ιατροδικαστική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε στη Λάρισα, παρακολουθήθηκε από ψυχολόγο και έγιναν διάφορα ψυχοτεχνικά τεστ, όπως προβλέπεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψε ότι το παιδί έχει βιασθεί, ενώ ο καταγγελλόμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και αποδίδει τις κατηγορίες της πρώην νύφης του σε λόγους αντεκδίκησης.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει στις Αρχές ο πατέρας του παιδιού, η μητέρα του, καθώς επίσης και μία φίλη της.

Μετά από εισαγγελική παραγγελία, έχει διαταχθεί προκαταρκτική, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η προανάκριση ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες, ενώ είναι θέμα χρόνου ο Εισαγγελέας να αποφανθεί, αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο δικαστήριο ή όχι.