Την ερχόμενη Κυριακή 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης η μεγάλη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ως τελετάρχες θα παρελάσουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ σημαιοφόρος της παρέλασης, η οποία θα ξεκινήσει από το ύψος του Σέντραλ Παρκ και θα διασχίσει τη φημισμένη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, θα είναι ο πρωταθλητής του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) Γιώργος Καρλαύτης.

Διαβάστε ακόμα: Γιώργος Καρλαύτης: O Μέγας Τελετάρχης της παρέλασης για την 25η Μαρτίου στη Νέα Υόρκη


Ποιος είναι ο Γιώργος Καρλαύτης

Πρόκειται για έναν νεαρό επιφανή Έλληνα της διασποράς, που έχει κάνει περήφανους τους συμπατριώτες μας που ζουν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όχι μόνο με τις αθλητικές επιδόσεις του αλλά και με το ήθος του.

Ο Γιωργός Καρλαύτης στα 23 του χρόνια είναι ήδη δύο φορές πρωταθλητής με την ομάδα των Κάνσας Σίτι Τσιφς. Στις ΗΠΑ ζει από το 2014, οπότε έφυγε από την Ελλάδα, όταν σε ηλικία μόλις 13 ετών έχασε ξαφνικά τον πατέρα του, Μάθιου, καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Μέχρι τότε ο Γιώργος ήταν τερματοφύλακας στον Παναθηναϊκό, όμως η μητέρα του Έιμι Γουέντα αναγκάστηκε να επιστρέψει στην πατρίδα της μαζί με τα παιδιά της.

Ο Γιώργος δεν άργησε να δείξει την αγάπη του για το αμερικανικό ποδόσφαιρο και έφτασε στην ομάδα των Κάνσας Σίτι Τσιφς, η οποία το 2023 και το 2024 κατέκτησε το Super Bowl του NFL.