Ο Σάκης Κεχαγιόγλου αποφάσισε να γράψει βιβλίο για την πολύκροτη υπόθεση της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, η οποία είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ το 2019.
Ο ποινικολόγος παρουσίασε το βιβλίο «Η αθώωση», που επικεντρώνεται στην περιπέτεια που έζησε η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στο Χονγκ Κονγκ, όπου συνελήφθη στο αεροδρόμιο και οι φωτογραφίες της με κουκούλα στο κεφάλι άρχισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Η ίδια, η οποία δήλωνε αθώα από την αρχή, βρέθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της διακίνησης 2,6 κιλών κοκαΐνης. Ήταν οι πιο δύσκολες μέρες της ζωής της, όπως έχει παραδεχτεί. Το πιο σκοτεινό κεφάλαιο, γεμάτο φόβο.

Οι ενέργειες του Σάκη Κεχαγιόγλου επέφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τη δικαίωση για την Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Οι δυο τους επέστρεψαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η κοπέλα προσπάθησε να ανοίξει νέα κεφάλαια στη ζωή της. Η υπόθεση, όμως, δεν ξεχάστηκε. Ούτε από την ίδια ούτε από τους περισσότερους που την έζησαν και την παρακολούθησαν τότε.

Διαβάστε ακόμα: Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Αθώα και από την ελληνική Δικαιοσύνη το πρώην μοντέλο που είχε πιαστεί στο Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνης


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bav3ysoimh)

Σάκης Κεχαγιόγλου: Στα 30 χρόνια που διακονώ το λειτούργημα του δικηγόρου, δεν έχω ξαναζήσει τέτοια ταύτιση με κατηγορούμενο

«Ένα μεσημέρι του Φεβρουαρίου του 2024, επιστρέφοντας από το γραφείο μου στο σπίτι κι ενώ ανέμενα το ασανσέρ, ένας ευπρεπής κύριος, γύρω στα σαράντα με πενήντα έτη, τον οποίο δεν γνώριζα, κατέβαινε τα σκαλιά. Κοντοστάθηκε, όταν με αναγνώρισε, και μου συστήθηκε. Μου είπε επί λέξει: “Ήθελα πολλά χρόνια να σας γνωρίσω και να σας συγχαρώ. Και για την καριέρα σας, την οποία παρακολουθώ, αλλά κυρίως για την υπόθεση της κοπέλας που αθωώσατε στο Χονγκ Κονγκ. Σώσατε μια ζωή, είχαμε τότε συγκινηθεί όλοι οι Έλληνες”», γράφει στην εισαγωγή του βιβλίου του ο Σάκης Κεχαγιόγλου.

«Έχουν περάσει πέντε χρόνια από την αθώωση της Ειρήνης και μου κάνει εντύπωση ότι, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, όταν ταξιδεύω, το πρώτο θέμα που μου αναφέρουν είναι η συγκεκριμένη υπόθεση. Αν κάποιος διερωτηθεί, λοιπόν, για ποιο λόγο προχώρησα στο εγχείρημα της συγγραφής αυτού του βιβλίου, η απάντηση είναι απλή.

Στα τριάντα χρόνια που διακονώ το λειτούργημα του δικηγόρου, δεν έχω ξαναζήσει τέτοιο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και τέτοια ταύτιση με κατηγορούμενο. Κάθε ελληνική οικογένεια στο πρόσωπο της Ειρήνης, σιδηροδέσμιας με μια κουκούλα στο κεφάλι στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, είδε το παιδί της.

Ταυτίστηκε με την οδυνηρή έκπληξη και την αγωνία των γονέων της, όπως και με τη θλίψη για τη σχεδόν βέβαιη καταδίκη της και την καταστροφή της ζωής και του μέλλοντός της. Ορισμένοι αρχικά θεώρησαν ότι ήταν ένοχη και ότι τελούσε σε γνώση της η μεταφορά της ναρκωτικής ουσίας. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι υπήρχε πιθανότητα να είναι θύμα κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών εν αγνοία της. Οφείλω να ομολογήσω ότι πέρασε και από το δικό μου μυαλό αυτή η σκέψη».