Με τη νέα πλατφόρμα καταγγελίας περιστατικών ενδοσχολικής βίας θα είναι πιο εύκολο όσοι μαθητές δέχονται bullying να καταγγείλουν τις συμπεριφορές εναντίον τους και να μειωθεί η σχολική βία εκτίμησε η μαθήτρια από τη Θεσσαλονίκη Χρύσα Ευθυμοπούλου, η οποία μαζί με τους συμμαθητές της συνομίλησε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο της παρουσίασης της στρατηγικής του Υπουργείου Παιδείας για το σχολικό bullying.

Η μικρή Χρύσα τόνισε, ωστόσο, ότι το σύνολο της στρατηγικής κακώς εστιάζει στις ποινές και όχι στην πρόληψη του φαινομένου.

«Το σχολείο είναι καθρέφτης της κοινωνίας» σημείωσε η Χρύσα Ευθυμοπούλου μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συνέχισε λέγοντας: «Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα παιδιά ασκούν βία είναι ότι στην κοινωνία βλέπουν βία. Στην κοινωνία βλέπουν να ασκείται βία κατά των γυναικών, των φοιτητών, των εργατών. Αν έβλεπαν να υπηρετείται η αλληλεγγύη, θα έδειχναν και εκείνα αλληλεγγύη».

«Είναι πολύ δυσάρεστο ότι η πλειονότητα των άλλων παιδιών που βλέπουν να ασκείται βία μπροστά τους, αντί να παρέμβουν προτιμούν να γυρίζουν βίντεο. Εγώ έχω παρέμβει σε περιστατικό βίας κατά μαθήτριας. Προσπάθησα να χωρίσουν τα δύο άτομα, συζήτησα με το θύμα, πήγαμε στη διεύθυνση και καταγγείλαμε το συμβάν» συμπλήρωσε η μαθήτρια.

«Οι ποινές μπορεί να επηρεάσουν μεν τους θύτες εκφοβιστικά στην κατεύθυνση του να μην επαναλάβουν τις πράξεις τους, πιστεύω όμως ότι θα τους επηρέαζαν περισσότερο τα ενδεχόμενα μέτρα πρόληψης κατά του φαινομένου. Στο δικό μου σχολείο τα παιδιά είμαστε πολύ ισχυρά συνδεδεμένα με τους καθηγητές και τον διευθυντή, οι οποίοι μας λένε, όταν περνάμε κάτι τέτοιο, να μην ντρεπόμαστε, να μιλάμε γι’ αυτό και να το καταγγέλλουμε», συμπλήρωσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0g6uaj4326h)