Συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με τη μεταγωγή του δολοφόνου της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους καθώς με εντολή του εισαγγελέα ματαφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά μετά την άρνηση των φυλακών Κορυδαλλού να τον παραλάβουν.

Νωρίτερα το μεσημέρι ο 39χρονος είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο Αττικόν όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε κάνει. Σύμφωνα με πληροφορίες επιλέχθηκε η λύση του Τζανείου καθώς εκεί υπάρχουν δωμάτια που προορίζονται για νοσηλεία κρατουμένων.

Υπενθυμίζεται ότι 39χρονος προσπάθησε να αυτοκτονήσει τα ξημερώματα της Κυριακής (07/04/2024) στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού που νοσηλευόταν και μεταφέρθηκε άμεσα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν, όπου σήμερα (09/04/2024) πήρε εξιτήριο.

Ενώ είχε ξεκινήσει η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού με ασθενοφόρο και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, το νοσοκομείο των φυλακών αρνήθηκε να τον παραλάβει. Όλα έδειχναν πως ο 39χρονος θα μεταφερόταν και πάλι στο νοσοκομείο Αττικόν, όμως μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου φρουρείται από δυο αστυνομικούς.


Μίξη αγχολυτικών και αλκοόλ εντοπίστηκαν στις εξετάσεις του 

Σημαντικά ευρήματα προέκυψαν απότις τοξικολογικές και αιματολογικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο 39χρονος δράστης της γυναικοκτονίας με θύμα την 28χρονη Κυριακή, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Σύμφωνα το MEGA, οι τιμές σε βενζοδιαζεπίνες και αλκόολ είναι ιδιαίτερα αυξημένες, κάτι που οδηγεί σε συμπεράσματα για τις συνθήκες που λειτούργησε ο πρώην σύντροφος της άτυχης 28χρονης.

Άγιοι Αναργύροι: Πως μεταφράζονται οι τιμές στις εξετάσεις του δολοφόνου της Κυριακής

Οι βενζοδιαζεπίνες που ανήκουν στην κατηγορία των αγχολυτικών ενώ το φυσιολογικό όριο είναι στα 200 ml ανά λίτρο, στις τοξικολογικές εξετάσεις του 39χρονου δράστη ήταν 10 φορές επάνω, δηλαδή 2857,1 ανά λίτρο.

Επίσης, στις αιματολογικές εξετάσεις του, η κατανάλωση αλκόολ έδειξε 1,1 ml ανά λίτρο, την ώρα που το όριο στα αλκοτέστ που υποβάλλονται οι οδηγοί από την τροχαία είναι από 0,20 έως 0,80 ml ανά λίτρο.

Λέων: Είχε κάνει υπερβολική χρήση

Με βάση αυτό ο Πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μιλώντας στο ίδιο κανάλι ανέφερε πως: «Είναι διαφορετικό το λαμβάνω ουσίες και έχω εντελώς διαφορετική συμπεριφορά και διαφορετική η περίπτωση του ατόμου με ψυχολογικά προβλήματα που λαμβάνει αυτές τις ουσίες ως ασθενής κατά τη θεραπεία του. Οι συγκεκριμένες τιμές δείχνουν λήψη υπερβολικού αριθμού χαπιών.