Χαρακτηριστική είναι η γνωμάτευση της ψυχιάτρου του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού αναφορικά με την κατάσταση του 38χρονου δολοφόνου της αδικοχαμένης Κυριακής Γρίβα. Ο Θανάσης Κουρέλης, ο άνθρωπος που σόκαρε το πανελλήνιο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Αττικόν» έπειτα από απόπειρα αυτοκτονίας, έπρεπε να περάσει από ψυχιατρική γνωμάτευση προτού οδηγηθεί στην ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού.

Η γνωμάτευση λοιπόν της ψυχιάτρου υποδεικνύει πως σε σημαντικό βαθμό ο 38χρονος δεν παρουσιάζει σοβαρά ψυχοπαθολογικά ζητήματα. «Ασθενής 38 ετών, ήρεμος, συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος σε χώρο/χρόνο. Δεν ελέγχονται/αναφέρονται διαταραχές αντίληψης. Δεν ελέγχονται/αναφέρονται ακουστικές/οπτικές ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές μνημονικές/γνωστικές διαταραχές» αναφέρεται, ενώ υπογραμμίζεται πως παρουσιάζει επιλεκτική αμνησία: «Επιλεκτική αμνησία (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμόταν, όπως αναφέρει, ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο). Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει/αναφέρει αυτοκτονικό ιδεασμό ούτε ετεροκαταστροφικό ιδεασμό. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή από το Δαφνί».

Έπειτα από την παραπάνω γνωμάτευση, η ψυχίατρος επανέλεγξε τον δράστη 24 ώρες μετά: «Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς του άμεσα στο ψυχιατρείο των φυλακών. Επειδή δεν μπορούν να προβλεφθούν συμπεριφορές παρορμητικού ή χειριστικού τύπου, δύναται να παραμείνει στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης». Όλα τα παραπάνω φέρεται να εγγράφηκαν το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, 5 και 6 Απριλίου. Η απόπειρα αυτοκτονίας του 38χρονου σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς ξημερώματα Κυριακής.

Σε σοκ ο φίλος της 28χρονης

Πολύ σημαντική για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι η παρουσία και η μαρτυρία του φίλου της αδικοχαμένης Κυριακής. Του ανθρώπου που τη συνόδευσε στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων το μοιραίο βράδυ. Σύμφωνα με μαρτυρίες από το περιβάλλον του, ο 37χρονος φίλος της Κυριακής ήταν πρώην σύντροφός της.

Οι δυο τους είχαν τραβήξει δρόμους χωριστούς πριν από πέντε-έξι χρόνια και δεν κρατούσαν στενές επαφές. Υπήρχε σεβασμός μεταξύ τους και η Κυριακή στράφηκε σε αυτόν όταν βρέθηκε σε δυσκολία. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο νέοι συναντήθηκαν στη Δυτική Αττική και την Αθήνα τρεις φορές, με την Κυριακή να προσπαθεί πιθανότατα να του εξηγήσει τι περνάει με τον 38χρονο δράστη. Όπως αναφέρουν οι φίλοι του αυτόπτη μάρτυρα, είναι ψυχολογικό ράκος και δεν μπορεί κανείς να εκτιμήσει αν ποτέ θα καταφέρει να ξεπεράσει τη σκηνή του φονικού που συνέβη μπροστά στα μάτια του.

Ο πατέρας, όμως, της 28χρονης θέλει, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, να έρθει σε επικοινωνία με αυτόν τον άνθρωπο. Είναι σαφές πως η μαρτυρία του θα είναι καθοριστική για την πορεία της έρευνας. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε η εκπομπή «Το πρωινό», του έστειλε κι ένα SMS: «Γεια σου... είμαι ο μπαμπάς της Κικής μας... είναι δύσκολη ημέρα για όλους μας, μα πιο πολύ για μένα... θέλω να είσαι δυνατός και γερός... σήμερα που θα την πάω νύφη, μακάρι να μας περίμενες εσύ στα σκαλιά για να σ’ την παραδώσω... αλλά δυστυχώς δεν μας έκανε το χατίρι η ζωή. Όποτε θες, μπορείς να μου μιλήσεις, να είσαι δυνατός», είχε αναφέρει ο πατέρας στον 37χρονο ανήμερα της κηδείας της Κυριακής.