Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθε το περιεχόμενο από τις επιστολές του 39χρονου δολοφόνου της Κυριακής Γρίβα, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων

Τις επιστολές σχολίασε η λογοπαθολόγογος, Χριστίνα Μπογιατζή, στο Live News, η οποία υπογραμμίζει ότι ο λόγος του 39χρονου δράση «έχει συνοχή». Συγκεκριμένα, η 28χρονη την ημέρα της στυγερής δολοφονίας της είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει προστασία και είχε μαζί της ένα γράμμα 5 σελίδων που της είχε γράψει ο 39χρονος δράστης.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν πρόκειται για την ίδια επιστολή, με το νέο γράμμα των 8 σελίδων που είχε γράψει ο στυγερός δολοφόνος, όπως μεταδίδει το LIVE NEWS.

Στη συνέχεια, η λογοπαθολόγος αναφέρει ότι ο λόγος του 39χρονου δεν ταιριάζει σε έναν άνθρωπο, ο οποίος θεωρητικά πάσχει από ψυχιατρικά προβλήματα, αλλά πρόκειται για συγκροτημένο και χειριστικό λόγο.

epistoles1


Η επιστολή ξεκινά με την φράση: «Σου γράφω γιατί ήθελα μια φορά να με ακούσεις χωρίς να μιλάς και να πετάς τα δικά σου».

Η λογοπαθολόγος εξηγεί «θέλει να ακουστεί, όπως η μαμά».

Άγιοι Ανάργυροι: Το περιεχόμενο των επιστολών του 39χρονου

Την προσφωνεί «μωρό μου» και «αγάπη μου». Κάνει επίκληση στο συναίσθημα ενώ είναι εντυπωσιακό πως παρουσιάζει τον εαυτό του σαν να είναι εκείνος το θύμα.

«Σου είπα μωρό μου έχω κάποια προβλήματα, έχω διπολική διαταραχή με τάσεις σχιζοφρένειας. Ήμουν τόσα χρόνια χρήστης κι ότι τώρα τα έκοψα πρώτη φορά κι αυτό γιατί ήθελα να είμαι μαζί σου», γράφει ο 39χρονος στην επιστολή.

Λέει πως άλλαζε εκείνος για να είναι μαζί της. Επιχειρεί να της δημιουργήσει τύψεις που τον εγκατέλειψε και να την πείσει πως ο λόγος που είναι χώρια δεν είναι η συστηματική βία που της ασκούσε αλλά οι δικές της κινήσεις.

«Εσύ από την άλλη όπως σου είπα και χθες δεν την άφησες αυτή τη σχέση ποτέ σε ηρεμία. Μια γινόταν το ένα, μια το άλλο, μια το παράλλο. Φωτογραφίες, αγάπη γιατί όταν βγαίνουμε κοιτάς άλλους; γιατί μου λες ψέματα όταν βγαίνεις με την Παρασκευή; γιατί δεν με θέλεις;».

Είναι τόσο χειριστικός που παρουσιάζει τη βία που της ασκούσε ως χαζομάρα της στιγμής και προπαντός πως είναι αντίδραση σε κάτι που η ίδια έχει κάνει ότι δηλαδή εκείνη φταίει για τη βία που δέχεται.

«Όμως πάντα κάτι γινόταν κι επειδή έχανα κι εγώ την μ*** και τα κράταγα μετά έσκαγα και τα έκανα κι εγώ με την σειρά μου σκατά».

«Η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί»

Στην τρίτη σελίδα συνεχίζει γράφοντας: «Σε όλους έλεγα ”η Κυριακή μου είναι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί κι ας κάνει βλακείες, την πιστεύω και δεν θα με πονούσε ποτέ έτσι μετά από τόσα χρόνια, τόση αγάπη”».

«Κι όμως, όλο τον τελευταίο καιρό όλο με προσβολές με αντιμετωπίζεις. Δεν με εκτιμούσες σε τίποτα, δεν με ήθελες τις περισσότερες φορές και έδειχνες ότι με σιχαίνεσαι κι εγώ ν’ αναρωτιέμαι τι έκανα, τι κάνω λάθος».

Είναι ασύλληπτη η θυματοποίηση του. Χρησιμοποιεί φράσεις όπως ”δεν μου άξιζε”, ”δεν με αγάπησες”, ”δεν σεβάστηκες”, αποφεύγοντας εντέχνως να αναφερθεί στην δική του κακοποιητική συμπεριφορά που την απομάκρυνε.

Στην τέταρτη σελίδα γράφει: «Αυτό που έκανες έδειξε ότι δεν μ’ αγάπησες ρε Κυριακή, δεν ένιωσες τίποτα για μένα».

Ενώ στην έκτη σελίδα αναφέρει: «Αποφάσισες να δείξεις ότι δεν άξιζε τίποτα, υποτίμησες τόσο τον εαυτό σου γιατί; Συνέχεια σου έλεγα πόσο όμορφη είσαι και ότι καμιά δεν συγκρίνεται μαζί σου. Ήθελες επιβεβαίωση;».

«Κρίμα ρε μωρό μου, σ’ αγάπησα τόσο πολύ και δεν το κατάλαβες καν. Τουλάχιστον θα μπορούσες να τελειώσεις αυτήν την σχέση πιο σωστά ρε συ Κυριακή κι όχι με αυτόν τον τόπο».

Ο πατέρας της αδικοχαμένης Κυριακής από την άλλη παρατηρεί κάτι που μόνο οι πιο κοντινοί άνθρωποι της 28χρονης θα μπορούσαν να εντοπίσουν.

«Όποιος δεν την ήξερε την έλεγε Κυριακή, αυτός την έλεγε μωρό μου, Κική μου, αγάπη μου και όχι Κυριακή. Οι επιστολές λοιπόν γράφτηκαν τώρα ή από τον ίδιο σε προσωπικό μέρος με τον δικηγόρο του ή από κάποιον άλλον».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0erlvdl6byp)

«Απλά με σκότωσες»

Είναι ανατριχιαστικό πως στην 8σελιδη επιστολή του ο στυγερός γυναικοκτόνος δεν διστάζει να πει πως: «Κι απλά με σκότωσες και μ’ έδιωξες με τον χειρότερο τρόπο».

Στην όγδοη σελίδα της επιστολής του δράστη λέει: «Τουλάχιστον μπράβο, αν όντως ήταν αυτός ο στόχος σου, το κατάφερες και με το παραπάνω. Να είσαι πάντα καλά αλλά μακριά μου. Κρίμα γιατί σ’ αγάπησα. Αντίο, ο μ*** ο Θανάσης σου».

Η επιστολή αυτή γράφτηκε σε ένα ημερολόγιο του 2021. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πότε συντάχθηκε κι αν είναι η ίδια επιστολή που κουβαλούσε το θύμα τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Από το ημερολόγιο αυτό λείπουν και δύο σελίδες που σκίστηκαν. Ουδείς γνωρίζει τι έγραφαν κι αν προϊδέαζαν κάπως για το τι ήταν ικανός να κάνει ο 39χρονος που δήλωνε αιώνια αγάπη και αφοσίωση στη γυναίκα που μαχαίρωσε πισώπλατα 5 φορές.