Με το Μάνο Δασκαλάκη να δέχεται ερωτήσεις από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και από την έδρα συνεχίστηκε η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης, σε ερώτηση που δέχτηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης (σσ. συνεργάτιδα Αλ. Κούγια, Αν. Μπάκα), σχετικά με το πως διαχειρίστηκε το πένθος, απάντησε: «Τα έχω πενθήσει, δυο χρόνια είμαι κλεισμένος στο σπίτι», ενώ είπε πως πλέον είναι βέβαιος και για την υποστήριξη της κατηγορίας και για το κίνητρο της κατηγορούμενης.

Υπεράσπιση: Την κατηγορία για ποιο λόγο την υποστηρίζετε;

Μάρτυρας: Αρχικά είδα μια ιατροδικαστή να έχει αλλάξει τις καταθέσεις της 4 φορές κι έναν Καρακούκη - Καλόγρια να είναι κάθετοι για το συνέβη. Τώρα είμαι πλέον σίγουρος για ποιο λόγο υποστηρίζω την κατηγορία. Ειδικά μετά την απολογία στο δικαστήριο.

Υπεράσπιση : Το κίνητρο ποιο είναι;

Μάρτυρας: Η εμμονή της σε εμένα.

Υπεράσπιση : Εσείς την ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι.

Υπεράσπιση : Εσείς που ψάχνατε τα like δε ζηλεύατε;

Μάρτυρας: Όχι δεν είναι. Όταν τυχαία τα βλέπεις…

Υπεράσπιση : Είχε εμμονή μαζί σας, αλλά απίστησε με άλλον άντρα;

Μάρτυρας: Για να ζηλέψω, το έκανε.

Υπεράσπιση : Μα δεν σας το είπε. Εσείς το ανακαλύψατε…

Μάρτυρας: Όταν το ανακάλυψα, αυτό μου είπε.

Αναφερόμενος στην εμμονική ζήλεια είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου πήγαινε μαζί του παντού, ενώ για το πένθος της κατηγορούμενης για τη Μαλένα σχολίασε: «Η κατηγορούμενη έκλαιγε συνέχεια μέσα στο σπίτι, είχε έντονα ξεσπάσματα. Αυτό κράτησε 4-5 μήνες».

Ο Μάνος Δασκαλάκης επανέλαβε ότι έχει χαστουκίσει μία φορά τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ η υπεράσπιση ανέγνωσε μήνυμα από διαφορετική ημερομηνία σύμφωνα με το οποίο η 35χρονη έκανε και πάλι λόγο για χειροδικία Δασκαλάκη. «Δεν έχει πάρει ποτέ την αστυνομία τηλέφωνο, στην απολογία της είπε πως την χτύπησα μια φορά. Στο μήνυμα λέει ψέμματα. Δεν έδινα σημασία και γι’ αυτό δεν απάντησα».

Η πρόεδρος ζήτησε από τον μάρτυρα διευκρινίσεις για το παιδικό δωμάτιο και την κούνια της Ίριδας, ενώ παρουσιάστηκαν φωτογραφίες από τη δικογραφία, που απεικόνιζαν το δωμάτιο και το πανάκι του μωρού που βρέθηκε αργότερα. «Το πανάκι βρέθηκε κοντά στο τρίτο με τέταρτο κάγκελο, όπως είναι στη φωτογραφία και η μύτη από το πανάκι προεξείχε πάνω από το στρώμα. Ρωτήσαμε την ιατροδικαστή και μας είπε για το αίμα στο πανάκι, ότι ήταν από το βλεννογόνο, ότι ήταν από το πνευμονικό οίδημα» είπε ο μάρτυρας και ήρθε σε αντιδιαστολή με όσα κατέθεσε η αδελφή της κατηγορουμένης, που είχε πει πως το πανάκι βρέθηκε από την εσωτερική πλευρά του κρεβατιού.

Κατάθεση Δήμητρας Πισπιρίγκου

Επόμενη μάρτυρας κλήθηκε από το δικαστήριο η Δήμητρα Πισπιρίγκου. Η μάρτυρας περιέγραψε πως η κατηγορούμενη και ο Μάνος Δασκαλάκης γνωρίστηκαν, τις εγκυμοσύνες και τις γεννήσεις των παιδιών και πως έφυγαν από τη ζωή.«Έπαιζα χαρτιά με μια φίλη μου και σήκωσα το τηλέφωνο γελώντας. Μου λέει «Δήμητρα έφυγε το παιδί». Της λέω «πήγαινε πιάσε το». Μου λέει «έφυγε, πέθανε» και τότε κατάλαβα. Μου κόπηκαν τα πόδια. Μου είπε ο θείος μου ότι το παιδί έπαθε ανακοπή» είπε για το θάνατο της Μαλένας, ενώ περιέγραψε την κατάσταση της αδελφής της: «για πολλούς μήνες ήταν μαζεμένη στον καναπέ κι έκλαιγε, όλη μέρα έκλαιγε. Έλεγε συνεχώς «αυτή την ώρα η Μαλένα θα έλεγε αυτό ή θα έκανε το άλλο». Προσπαθούσαμε να τη βοηθήσουμε. Στα εννιάμερα του παιδιού που είχε πέσει στο μνήμα κι έκλαιγε και ο Μάνος την τράβηξε και της λέει «φτάνει, είναι μπροστά το παιδί», επειδή ήταν μπροστά η Τζωρτζίνα».

Περιγράφοντας το Μάνο Δασκαλάκη, η Δήμητρα Πισπιρίγκου είπε: «Δεν είδα ο Δασκαλάκης να βιώνει το πένθος. Είπε πως «ο,τι φεύγει, φεύγει». Αυτό ειπώθηκε σε μια συζήτηση που κάναμε για να βοηθήσουμε τη Ρούλα».

Νωρίτερα, η μάρτυρας είπε πως αρχικά πως ο Μάνος Δασκαλάκης δεν της είχε κάνει καλή εντύπωση. «Δεν μου είχε κάνει καλή εντύπωση ο Δασκαλάκης. Δεν είχε φρένο. Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ήρθαμε πιο κοντά» και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση της εγκυμοσύνης στη Τζωρτζίνα. «Η μητέρα μου και ο πατέρας του έλεγαν ότι είναι μικρός. Εκείνος είπε ότι είχε ζήσει τη ζωή του και πως ήθελε το παιδί. Υπήρχαν ενδοιασμοί από τη μαμά μου για το γάμο, όχι για να κρατήσουν το παιδί. Με τη γέννηση του παιδιού πάντως ήταν μια χαρά μεταξύ τους».

Πρόεδρος: Καλοκαίρι του 2018. Τι έγινε;

Μάρτυρας: Τότε ο Μάνος έκανε κάποια σεμινάρια να δουλέψει στα καράβια μαζί με πατριό μου. Κάποιος πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου, της είπε είμαι ο άνδρας της γυναίκα που έχει σχέση ο άνδρας σου. Της είπε να μαζέψει τον Μάνο γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες. Της έστειλε ο Μάνος, δεν ξέρω πως το έμαθε, ένα κατεβατό μήνυμα που της έλεγε όλη την αλήθεια. Του απάντησε, «έλα σπίτι να μιλήσουμε». Την πήρε τηλέφωνο, έκλαιγε στο τηλέφωνο και της έλεγε «θα αυτοκτονήσω, γιατί στο έκανα αυτό αγάπη μου». Μόλις πήγε σπίτι ο Μάνος μίλησαν και της είπε «θα πάρεις αυτό το email που έχω φτιάξει και θα αλλάξεις τον κωδικό. Έχουμε οικογένεια, δύο παιδιά.

Πρόεδρος: Πως ήταν η αδελφή σας;

Μάρτυρας: Ήταν απογοητευμένη από το Μάνο.

Πρόεδρος: Σας φάνηκε θυμωμένη;

Μάρτυρας: Σε κάποια ξεσπάσματα.