Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μια 49χρονη θετή μητέρα, η οποία κατηγορείται για την κακοποίηση των παιδιών της, ενός κοριτσιού 9 ετών και ενός αγοριού 12 χρόνων, στη Ζάκυνθο.
Ο 49χρονος πατέρας των παιδιών έβαλε τέλος στη ζωή του πριν από λίγες μέρες και τα δύο ανήλικα παιδιά έφυγαν από το σπίτι όπου ζούσαν με τη μητέρα τους, ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Ζάκυνθο, η 49χρονη μητέρα φέρεται να κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και τρία χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Ζάκυνθος: Απορρίπτει όλες τις κατηγορίες κακοποίησης κατά των παιδιών της η 49χρονη συλληφθείσα

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ef49dboqi9)


Ζάκυνθος: Το χρονικό της αποκάλυψης

Το μεσημέρι του Σαββάτου, το 12χρονο αγόρι έτρεξε στο σπίτι μιας γειτόνισσας και ζήτησε βοήθεια επειδή τα χτυπούσε -όπως είπε- η θετή τους μητέρα. Ακολούθησε καταγγελία στο «Χαμόγελο του Παιδιού», το οποίο ενημέρωσε την αστυνομία.

Η 56χρονη επικοινώνησε τηλεφωνικά με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανέφερε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τον 12χρονο, ο οποίος υιοθετήθηκε μαζί με την αδελφή του προ τριετίας από την οικογένεια του γείτονα. Το αγοράκι, τρομοκρατημένο, κλαίγοντας και με εμφανείς εκδορές σε διάφορα σημεία του σώματός του, προσέτρεξε για βοήθεια στην ίδια λέγοντας ότι τον χτυπά η μητέρα του σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα της συμβίωσής τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους.

Στο σημείο μετέβησαν ο διοικητής του Α.Τ. μαζί με άλλους αστυνομικούς, όπου βρήκαν τη θετή μητέρα με τα ανήλικα παιδιά και τους οδήγησαν στο οικείο Α.Τ. Στη συνέχεια ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου, ο οποίος έδωσε παραγγελία για την ανωμοτί μαρτυρική εξέταση των ανηλίκων.


Ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου θα οδηγηθεί η 49χρονη

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η μητέρα άσκησε σωματική βία στον 12χρονο, χτυπώντας τον με τα χέρια στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο και προκαλώντας του σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες). Παράλληλα, με τον ίδιο τρόπο άσκησε σωματική βία και στην εννιάχρονη αδελφή του, χτυπώντας τη στο κεφάλι.

Η θετή μητέρα συνελήφθη κατηγορούμενη για παράβαση του νόμου «περί ενδοοικογενειακής βίας». Με την εις βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου. Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα, τα ανήλικα παιδιά μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου για να εξεταστούν, ενώ με το πέρας των εξετάσεων παρέμειναν νοσηλευόμενα στην παιδιατρική κλινική. Με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου διατάχθηκε η ασφαλής φύλαξή τους εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος από αστυνομικούς υπαλλήλους.


Ο σύζυγος της 49 αυτοκτόνησε πριν από λίγες μέρες

Ο σύζυγος της 49χρονης και θετός πατέρας των παιδιών αυτοκτόνησε στις 27 Μαρτίου με καραμπίνα, για οικονομικούς, πιθανότατα, λόγους, ενώ είχε αφήσει κάποια σημειώματα, στα οποία δεν γινόταν ούτε καν νύξη σε ενδοοικογενειακή βία. Η ίδια η σύζυγος έκανε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ζητούσε, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα για τα παιδιά της.