Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων, με ένα νέο συμβάν να πραγματοποιείται στο Ελληνικό. Ανήλικοι ηλικίας από 14 έως 17 ετών έδωσαν ραντεβού μέσω social media για να λύσουν τις υποτιθέμενες διαφορές τους, μια χρόνια κόντρα μεταξύ Τερψιθέας και Σουρμένων Ελληνικού.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει στο Mega την στιγμή που οι νεαροί ξεκίνησαν την συμπλοκή.

«Τσούρμο ατόμων από διαφορετικές ομάδες μάλλον πρέπει να ήτανε, να ορμάει η μία στην άλλη. Γενικότερα έπεσε μεγάλο ξυλίκι, έγινε ένα δεκάλεπτο και μετά ήρθε ομάδα της αστυνομίας και τους χώρισε».

Το ραντεβού για καβγά που έκλεισαν οι παρέες των νεαρών για τις 9 το βράδυ του Σαββάτου αρχικά ήταν για το γήπεδο της Τερψιθέας. Στη συνέχεια το σημείο συνάντησης άλλαξε και δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ευρυάλης, με την αστυνομία να προχωρά σε 25 προληπτικές προσαγωγές.

Στην συνέχεια, ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους για να καταθέσουν ενώ από τις 25 προσαγωγές οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Με εντολή εισαγγελέα όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ομάδες ανηλίκων είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για να λύσουν τις διαφορές τους. Τον Νοέμβριο του 2021 μια άγρια συμπλοκή με γροθιές και με ρόπαλα στην πλατεία Ελληνικού μεταξύ αντίπαλων ομάδων οδήγησε στον τραυματισμό δύο 16χρονων.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e2dz0arz75)


Η βίαιη καθημερινότητα των ανηλίκων

Στην Καλαμάτα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε γυμνάσιο της περιοχής όταν τρεις μαθητές της Α’ Γυμνασίου επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 13χρονο συμμαθητή τους. Ο μαθητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Τους τελευταίους μήνες, η αστυνομία πραγματοποιεί στοχευμένες δράσεις τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, του Σαββάτου και της Κυριακής, σε σημεία που συχνάζουν νέα και έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά, σε μία προσπάθεια αντιμετώπισης και εξάλειψης της νεανικής παραβατικότητας.