Αμαξοστοιχία της Hellenic Train απειλήθηκε από εστία φωτιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη, με τους μηχανοδηγούς να βγαίνουν τελευταία στιγμή από την καμπίνα για να γλιτώσουν από τα χειρότερα.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε πάνω στον σιδηροδρομικό άξονα Θεσσαλονίκη – Ειδομένη όταν καλαμιές μεγάλου ύψους -οι οποίες δεν είχαν κλαδευτεί- ακούμπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης.

ωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή", δηλώνει μηχανοδηγός


Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και απείλησε ολόκληρη την αμαξοστοιχία, ενώ κατέρρευσε η ηλεκτροδότηση, με αποτέλεσμα το τρένο να παραμένει ακινητοποιημένο.

Οι μηχανοδηγοί χρειάστηκε, μάλιστα, να εγκαταλείψουν τον συρμό, ενώ λίγο αργότερα μια βοηθητική μηχανή έσπευσε στο σημείο ώστε να απομακρύνει την αμαξοστοιχία με ασφάλεια. «Σωθήκαμε κυριολεκτικά τελευταία στιγμή. Έπεσε το ρεύμα, έχουμε μιλήσει πάρα πολλές φορές για τις ακαθάριστες γραμμές», ανέφερε μηχανοδηγός στο ThessToday.

Οι φλόγες είχαν σχεδόν τυλίξει την αμαξοστοιχία, με τους μηχανοδηγούς να προσπαθούν να τη μετακινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τη στιγμή που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν να την περιορίσουν.

Η φωτιά ξέσπασε πλησίον της Παλιάς Εθνικής Οδού και το μέτωπο έκαιγε ξερά χόρτα, ενώ λίγα μέτρα μακριά στεγάζονται επιχειρήσεις, καθώς και μονάδες με οικόσιτα ζώα.

Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες επιστράτευσαν λάστιχα και πυροσβεστήρες χειρός, διότι η κατεύθυνση των ανέμων οδηγούσε την πυρκαγιά προς τις περιουσίες τους.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

hellenic-train-thessaloniki-fotia__1_
hellenic-train-thessaloniki-fotia__2_
hellenic-train-thessaloniki-fotia__3_
hellenic-train-thessaloniki-fotia__4_

ThessToday.gr - Τρένο της Hellenic Train απειλείται από φωτιά στη Θεσσαλονίκη