Oλοκληρώθηκε, σήμερα το πρωί, από την Πυροσβεστική η επιχείρηση απεγκλωβισμού μιας 27χρονης Γερμανίδας από απόκρημνο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, στη Φωκίδα.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που μετείχε στις επιχειρήσεις τη μετέφερε αρχικά στο ΚΕΥΠ και από εκεί την παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και βρίσκεται στο νοσοκομείο για τις πρώτες εξετάσεις.

LamiaReport.gr:Σηκώθηκε ελικόπτερο για τραυματισμένη γυναίκα στο μονοπάτι των Δελφών


Το χρονικό 

Όλα ξεκίνησαν χθες το απόγευμα όταν η αλλοδαπή γυναίκα κάτω από άγνωστες συνθήκες έφυγε από τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών και κινήθηκε σε μία δύσβατη περιοχή προς το χωριό Κρόκι, για να θαυμάσει τη θέα του Ελαιώνα αλλά και του Κρισαίου Κόλπου που ανοίγεται μπροστά.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες σε κάποιο σημείο έπεσε και χτύπησε στο πρόσωπο, μπόρεσε όμως να ενημερώσει μέσω του 112 την Πυροσβεστική και από τότε ξεκίνησε μία ολόκληρη επιχείρηση στην οποία μετείχαν 18 πυροσβέστες και μία ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ που έφτασε εκεί από την Λαμία.

Οι πυροσβέστες μπόρεσαν και την εντόπισαν αρχικά, διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία της αλλά επειδή είχε πέσει βαθύ σκοτάδι εκτίμησαν ότι μία προσπάθεια μετακίνησής της τη νύχτα θα ήταν επικίνδυνη. Έτσι λοιπόν όλα ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας με την ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ να κινείται προς το σημείο απεγκλωβίζοντας την αλλοδαπή γυναίκα.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: «Βραδινές ώρες, χθες, 04 Απριλίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος για απεγκλωβισμό αλλοδαπής από απόκρημνο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης, αποτελούμενη από πυροσβέστες της Π.Υ. Άμφισσας, της Π.Υ. Ιτέας, της Ο.Ο.Ε.Δ. της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και Ομάδα Σ.μηΕ.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Στερεάς Ελλάδας.

Μετά από έρευνες, η αλλοδαπή εντοπίστηκε ελαφρά τραυματισμένη, σε απόκρημνο σημείο, στην ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Στη συνέχεια διακομίσθηκε με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο ελικοδρόμιο του Κέντρου Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, στη Λαμία και παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες, σήμερα, Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024.»