Στον Εισαγγελέα Εφετών αρμόδιο για τις εκδόσεις και κατόπιν στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκε η Αντωνία Ηλία, η οποία εκδόθηκε τελικά, μετά από 13 χρόνια, από τη Μεγάλη Βρετανία. Αναμένεται να εκδοθεί φυλακιστήριο και θα εκτίσει την ποινή της στις φυλακές Ελεώνα Θηβών.

Η πρώην ανακρίτρια έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη 13 ετών για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος.

Χθες ήταν η έκτη φορά που αστυνομικό κλιμάκιο, συνοδεία γιατρού, ταξίδεψε στην Αγγλία για να φέρει στην Ελλάδα τη φυγόποινη πρώην ανακρίτρια. Τις προηγούμενες φορές είτε επικαλείτο προβλήματα υγείας είτε προέβαλλε αντιρρήσεις στην έκδοσή της.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bzd06ok6jt)

Αντωνία Ηλία: Από το 2011 πετύχαινε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της

Υπενθυμίζεται πως η Αντωνία Ηλία, βασική πρωταγωνίστρια του παραδικαστικού κυκλώματος, η οποία φυγοδικεί στην Αγγλία από το 2005, εκδόθηκε στην Ελλάδα. Μάλιστα, από το 2011 πετύχαινε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η Αντωνία Ηλία συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές, ενώ τον Δεκέμβριο του 2012 αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους φορώντας βραχιολάκι.