Για τα μοιραία λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών στο Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων την ημέρα της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της μίλησε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

*Διαβάστε εδώ: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Λάθη και παραλείψεις στις αντικρουόμενες καταθέσεις - Η "αμνησία'" του 39χρονου δράστη


Γιώργος Καλλιακμάνης: Τα έκαναν όλα λάθος - Ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει

«Ποιο πρωτόκολλο; Τα έκαναν όλα λάθος», επισήμανε ο κ. Καλλιακμάνης.

«Ακόμα και ένας περιπτεράς, αν πήγαινε η κοπέλα και του έλεγε ότι κινδυνεύει, θα την έβαζε μέσα στο περίπτερο», σημείωσε.

«Έβαλαν αξιωματικό υπηρεσίας ένα 22χρονο άπειρο κορίτσι. Δεν μπορούσε να αναλύσει νομικά την υπόθεση και να λειτουργήσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Βάζουν απόφοιτους της σχολής σε αυτή τη θέση μετά από 5-6 μήνες γιατί δεν υπάρχουν αστυνομικοί στα τμήματα», δήλωσε.

Επίσης, ο κ. Καλλιακμάνης σχολίασε την άρνηση των υπαλλήλων του Α.Τ. να συνοδεύσουν την κοπέλα στο σπίτι της με το περιπολικό που υπήρχε στο τμήμα.

«Είναι απαράδεκτο να λες "δεν μπορείς να μπεις στο περιπολικό". Τίνος είναι το περιπολικό; Ο ελληνικός λαός δεν το πληρώνει; Αν κινδυνεύει κάποιος, η κόρη μου π.χ., δεν θα τη βάλω στο περιπολικό;», διερωτήθηκε.

«Αν μπεις στη θέση του ανθρώπου που έρχεται στο τμήμα να ζητήσει βοήθεια, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις λάθος, δεν χρειάζονται πρωτόκολλα», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο κόσμος έχει δίκιο που φωνάζει, είναι όμως άδικο να ακυρώνεται όλο το έργο της Αστυνομίας», κατέληξε ο κ. Καλλιακμάνης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0byq3uhvhep)