Εκδήλωση για την παρουσίαση του δεκάτομου έργου «Τα διακόσια χρόνια του ελληνικού Κράτους – δομές και θεσμοί» που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Τράπεζας Πειραιώς πραγματοποίησε το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ενώ την τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Χρήστος Μεγάλος. Παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας. 
screenshot_2024-04-03_at_5_01_46_pm


ΕΚΠΑ: Η συλλογή τόμων με τίτλο «Τα διακόσια χρόνια του ελληνικού κράτους. Δομές και θεσμοί»

Η έκδοση κατορθώνει να παρουσιάσει την εξέλιξη, τους μετασχηματισμούς, τις αντιφάσεις και τα προβλήματα των θεσμών και των στρατηγικών που διαμόρφωσαν το ελληνικό κράτος. Φωτίζει σημαντικές πτυχές του εθνικού μας βίου όσον αφορά τον κοινοβουλευτισμό, τη διπλωματία και την εξωτερική πολιτική, την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την αρχαιολογία, το γλωσσικό ζήτημα, την ιστορία των ενόπλων δυνάμεων, τη δημόσια υγεία και την κοινωνική ασφάλεια.

Αποτελεί την καλύτερη απόδειξη του σημαντικού ερευνητικού έργου που παράγεται στο ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο αλλά και του τρόπου που μπορεί να συμβάλει στη συλλογική μας αυτοκατανόηση και εθνική αυτογνωσία.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έκδοση που θα καταστεί έργο αναφοράς και αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές της.