Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τα αίτια της συμπλοκής μεταξύ ανηλίκων, η οποία σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην πλατεία Σαρόκο της Κέρκυρας που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων ατόμων, ενώ σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί από τις εισαγγελικές αρχές η δικαστική συνέχεια της υπόθεσης.

Πρόκειται για τους Ρ.Α., ετών 17, θύτη του μαχαιρώματος και τους Χ.Ι., 14 ετών και Λ.Κ., 17 ετών που δέχθηκαν τα χτυπήματα, ενώ ο Ρ.Σ. ήταν απλά περαστικός που προσπάθησε να χωρίσει τους εμπλεκόμενους.

Οι Αρχές να αποδίδουν σε ερωτικά τα κίνητρα του καβγά και η προανάκριση συνεχίζεται από την Αστυνομία, ενώ θα φανεί αν ο δράστης κληθεί σε απολογία με τη διαδικασία του αυτοφώρου ή αν η Εισαγγελία θα διατάξει να αφεθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι ελεύθεροι παραπέμποντας την υπόθεση σε τακτική δικάσιμο.

Ο 17χρονος τραυματίας, ο ένας εκ των τριών θυμάτων, οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στα Ιωάννινα προκειμένου να υποβληθεί σε αγγειογραφία. Τόσο ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι τραυματίες δε διατρέχουν κίνδυνο, αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο. Ο 49χρονος Ιταλός που δέχθηκε επιφανειακή μαχαιριά, όταν προσπάθησε να χωρίσει τα παιδιά, πήρε εξιτήριο, ενώ στο νοσοκομείο φρουρούμενος βρίσκεται και ο δράστης.

Πώς έγινε η αιματηρή συμπλοκή

Πρωταγωνιστής της επίθεσης φέρεται να είναι μαθητής Λυκείου γνωστός με ψευδώνυμο, ο οποίος ήρθε αρχικά στα χέρια με έναν μαθητή Γυμνασίου και στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι και τον χτύπησε στα πλευρά. Ένας άλλος μαθητής που επιχείρησε να παρέμβει, δέχθηκε μαχαιριά στο πόδι όμως σώθηκε χάρη σε έναν περαστικό, ο οποίος έδεσε το τραύμα με την ζώνη του παντελονιού του σταματώντας την αιμορραγία, ώσπου να φτάσει ασθενοφόρο.

Ο δράστης ήταν εκτός εαυτού και απειλούσε να μαχαιρώσει όποιον πλησίαζε κοντά του. 

Ερωτικό το κίνητρο

Σύμφωνα με το corfupress, ο 17χρονος Ρ.Α., θύτης του μαχαιρώματος, είχε σχέση με την αδελφή του 14χρονου Χ.Ι. Για άγνωστο λόγο ο Ρ.Α. συναντήθηκε με τους Χ.Ι. και Λ.Κ. που ήταν παρέα και με άλλα παιδιά στο Σαρόκο, όταν ο Ρ.Α. επιτέθηκε φραστικά στην παρέα αυτή. Ακολούθησε συμπλοκή με χτυπήματα κατά του Ρ.Α., με τον τελευταίο να βγάζει από την τσέπη του αιχμηρό αντικείμενο, τύπου σουγιά καταφέρνοντας πολλαπλά χτυπήματα σε μηρό, πλευρά και χέρια στους Χ.Ι. και Λ.Κ., ενώ ένα από τα χτυπήματα βρήκε στο πόδι τον Ρ.Σ., οποίοις πήγε να τους χωρίσει.

Ο 17χρονος θύτης τράπηκε αμέσως σε φυγή, ενώ στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα που παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο δράστης συνελήφθη μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., περίπου 45 λεπτά μετά το περιστατικό σε άλλο σημείο της πόλης.


Στη δημοσιότητα το βίντεο της επίθεσης

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει βίντεο που απεικονίζουν τη συμπλοκή μεταξύ των ανήλικων μαθητών. Σε βίντεο του corfupress, αποδεικνύεται ότι του μαχαιρώματος προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ πολλών νεαρών και παιδιών, αγοριών και κοριτσιών, με ξύλο, σπρωξίματα, φωνές και εμπλοκή τουλάχιστον 10 – 15 νεαρών!

Όλο το βίντεο με τα επεισόδια που οδήγησαν στο μαχαίρωμα μεταξύ ανηλίκων στο Σαρόκο της Κέρκυρας

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, στα επεισόδια συμμετέχουν πολύ περισσότεροι από τον ανήλικο δράστη του μαχαιρώματος και τους δύο έφηβους που δέχθηκαν τα χτυπήματα, καθώς και το ότι την ώρα εκείνη η πλατεία Σαρόκου ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο, κυρίως παιδιά.

Σε άλλο βίντεο που μετέδωσε το kerkyrasimera.gr, φαίνεται με πόσο βίαιο τρόπο οι μαθητές έρχονται στα χέρια και πέφτουν στο έδαφος, ενώ δεκάδες άτομα γύρω τους παρακολουθούν τον άγριο τσακωμό τους.

Βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών στην Κερκυρα