Ξεχειλίζει η οργή που προκάλεσε η στυγνή δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, λίγα λεπτά αφότου η νεαρή γυναίκα είχε ζητήσει επανειλημμένως την προστασία της Αστυνομίας, εισπράττοντας ουσιαστικά άρνηση λόγω πρωτοκόλλου.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0azqkry0pm9)


Άγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη των αστυνομικών

Τα απανωτά λάθη των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση και κατέληξαν στη σφαγή της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της το βράδυ της Δευτέρας πυροδότησαν αλυσιδωτές εξελίξεις στους κόλπους της Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, τα οπτικοακουστικά ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές και έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega καταγράφουν το τελευταίο δραματικό λεπτό στη ζωή της άτυχης γυναίκας, που ενώ ζητούσε τη συνοδεία αστυνομικών για να επιστρέψει στο σπίτι της έλαβε ως απάντηση ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί»!

Ερωτώμενος από τους συναδέλφους του ο αστυνομικός που απάντησε με τέτοιον τρόπο στο απεγνωσμένο τηλεφώνημα της 28χρονης υποστήριξε ότι το είπε εν τη ρύμη του λόγου, επειδή νόμιζε ότι ο κίνδυνος ήταν στο σπίτι της Κυριακής, και όχι στο Τμήμα, και ότι δεν το θυμάται.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0apo1airw01)

Τα σοκαριστικά ντοκουμέντα λίγο πριν από τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα

Ο διάλογος μεταξύ του τηλεφωνητή της Άμεσης Δράσης όπως και το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε χθες προκαλούν ανατριχίλα. Η νεαρή γυναίκα φαίνεται να καλεί το «100» από το κινητό τηλέφωνό της, με υπομονή να απαντάει στις ερωτήσεις του αστυνομικού, ενώ κάποια στιγμή, που πλέον έχει δεχτεί να επιστρέψει στο σπίτι της με το αυτοκίνητο του φίλου που τη συνόδευε, ακούγεται να λέει: «Χάνομαι... Είναι εδώ...».
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ayt0a2ytp5)
Εκείνη την ώρα κάνει στροφή 180 μοιρών για να επιστρέψει στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ ο πρώην σύντροφός της τρέχει από πίσω της και την προλαβαίνει λίγο πριν η Κυριακή καταφέρει να φτάσει στον αστυνομικό φρουρό.

- Είμαι στο Τμήμα και θέλω να πάω σπίτι και φοβάμαι να πάω μόνη μου. Τον είδα, περιμένει έξω από την πόρτα.
- Ωραία, το περιπολικό δεν είναι ταξί. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.
- Ωραία, στείλτε στο σπίτι μου.
- Σε ποια οδό;
- Αριστοφάνους, Άγιοι Ανάργυροι. Σε πόση ώρα; Σε πόση ώρα θα είναι εκεί;

- Δεν γνωρίζω σε πόση ώρα.
- Ωραία. Κι εγώ τι πρέπει να κάνω; Να περιμένω στο Τμήμα ή να ξεκινήσω να πηγαίνω προς τα εκεί;
- Του έχετε κάνει μήνυση;
- Όχι.
- Σε πόση ώρα θα είστε περίπου εκεί;
- Δίπλα είμαι. Σε δύο λεπτά θα είμαι εκεί εγώ.

Ο αστυνομικός επαναλαμβάνει τα λόγια της Κυριακής προκειμένου να τα καταγράψει επί λέξει. Όμως ο χρόνος για την 28χρονη ήδη μετράει αντίστροφα.

- Εεε... χάνομαι. Έχει έρθει εδώ.
- Ο πρώην;
- Ναι, είναι εδώ.
- Οπότε να το στείλω στο αστυνομικό τμήμα;
- Ναι (ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΡΑΥΓΕΣ).
- Με ακούτε; (ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΟΥΡΛΙΑΧΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ).
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aqfdbfbg7t)
Σύμφωνα με συγγενικά πρόσωπα της 28χρονης βρεφονηπιαγωγού, πριν από δύο χρόνια η Κυριακή ήταν έγκυος από τον 39χρονο σήμερα κατηγορούμενο. Ωστόσο, εκείνος, ακόμα μια φορά, την είχε ξυλοκοπήσει τόσο άσχημα που τελικά η Κυριακή απέβαλε. Προς το παρόν οι αστυνομικοί δεν έχουν κάποια επιβεβαίωση αυτών των καταγγελιών και το δυστύχημα είναι πως η 28χρονη δεν το είχε καταγγείλει στην Αστυνομία.


"Ξηλώθηκαν" έξι ένστολοι που έπαιξαν ρόλο στη σφαγή της 28χρονης

Καρατομήθηκαν όλοι οι ελεγχόμενοι αστυνομικοί για την υπόθεση της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα. Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας, η υποδιοικήτρια, η οποία το βράδυ του φονικού είχε τον ρόλο επόπτη των αστυνομικών τμημάτων Δυτικής Αττικής, η οδηγός της, ο 48χρονος υπαρχιφύλακας-αστυνομικός φρουρός αλλά και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, έπειτα από εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Για όλους έχουν προκύψει στοιχεία τα οποία για τον καθένα είναι επιβαρυντικά από την έως τώρα εξέλιξη της ΕΔΕ. Ειδικά για την περίπτωση του υπαρχιφύλακα, που εκτελούσε χρέη φρουρού στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων ενώ έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε φυλάκιση 8 ετών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φαίνεται πως υπάρχει έντονος εκνευρισμός στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Από την ανάλυση του οπτικού υλικού ο ίδιος φαίνεται να καθυστερεί χαρακτηριστικά να αντιδράσει, παρά το γεγονός ότι το φονικό έγινε μόλις λίγα μέτρα μακριά του. Σύμφωνα με την κατάθεσή του στα στελέχη που διενεργούν την ΕΔΕ, δεν είχε καταλάβει τίποτε, παρά μόνο όταν άκουσε τις φωνές της άτυχης Κυριακής.

Ο 48χρονος πρώην ειδικός φρουρός είχε συλληφθεί στον Ασπρόπυργο το 2017 με άλλα δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση που τροφοδοτούσε με πλαστά διαβατήρια παράνομους μετανάστες. Ο υπαρχιφύλακας είχε εκτίσει έναν χρόνο στις φυλακές Λάρισας, ωστόσο όταν αποφυλακίστηκε επέστρεψε στην υπηρεσία του έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση. Ο Άρειος Πάγος τον καταδίκασε αμετάκλητα αποστέλλοντας έγγραφη ενημέρωση προς την ΕΛ.ΑΣ., όμως το Πειθαρχικό Συμβούλιο ακόμη δεν έχει συνεδριάσει για να τον αποτάξει από το σώμα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0aqm5b5usc9)


Σήμερα στον ανακριτή ο δολοφόνος

Ενώπιον του ανακριτή θα απολογηθεί σήμερα ο 39χρονος Θανάσης Κουρέλης για την εν ψυχρώ δολοφονία της Κυριακής Γρίβα. Στους γιατρούς του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» όπου είχε μεταφερθεί λόγω του επιφανειακού τραύματος φέρεται να είπε: «Τη σκότωσα γιατί την ήθελα μόνο δική μου».

Την ίδια ώρα, η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη πρέπει να παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, ο οποίος αναμένει τις μαρτυρικές καταθέσεις της 22χρονης αστυνομικού που εκτελούσε χρέη αξιωματικού υπηρεσίας, της υποδιοικήτριας του Τμήματος που εκείνο το βράδυ είχε τον ρόλο του επόπτη των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής, της οδηγού της επόπτριας αλλά και του υπαρχιφύλακα-φρουρού του αστυνομικού τμήματος. Στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων υπήρχε διαθέσιμο όχημα, αυτό της επόπτριας, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά της 28χρονης στο σπίτι της. Επίσης, υπήρχε και περιπολικό της Άμεσης Δράσης στην ευρύτερη περιοχή, όπως και ομάδες ΔΙΑΣ.