Οργή, αγανάκτηση, αλλά και πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η αποτρόπαιη δολοφονία μιας νέας γυναίκας έξω από αστυνομικό τμήμα και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από τον αστυνομικό φρουρό.
Σωρεία λαθών που φαίνεται ότι προηγήθηκαν του στυγερού εγκλήματος στους Αγίους Αναργύρους πυροδότησαν αιχμηρότατα σχόλια τόσο στους κόλπους της Αστυνομίας όσο και στα social media, ενώ προκάλεσαν ταχύτατη εισαγγελική παρέμβαση και διενέργεια ΕΔΕ.

Διαβάστε ακόμα: Άγιοι Ανάργυροι: “Θέλω περιπολικό να με πάει σπίτι μου” - Ο συγκλονιστικός διάλογος της Κυριακής με τον αστυνομικό της Άμεσης Δράσης λίγο πριν από τη δολοφονία της


«Θα σε σκοτώσω», ούρλιαζε σε κατάσταση αμόκ ο 39χρονος Θανάσης Κουρέλης, την ώρα που χτυπούσε επαναλαμβανόμενα με ένα κουζινομάχαιρο την 28χρονη Κυριακή Γρίβα. Η νεαρή βρεφονηπιαγωγός ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε καταφύγει για να ζητήσει προστασία από τη δολοφονική -όπως αποδείχθηκε- μανία του πρώην αρραβωνιαστικού της. Ένα μόλις μέτρο από το φυλάκιο η 28χρονη δέχθηκε το μοιραίο πλήγμα, με τον φρουρό να αντιλαμβάνεται πολύ αργά τι ακριβώς συνέβαινε.

Όταν εκείνος βγήκε από το φυλάκιο, η Κυριακή Γρίβα ήταν ήδη νεκρή, ενώ βλέποντάς τον ο 39χρονος εν ψυχρώ δολοφόνος έστρεψε το μαχαίρι προς τον εαυτό του. Ο αστυνομικός φρουρός κλώτσησε το όπλο από το χέρι του. Όπως έγινε γνωστό, ο φρουρός στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για υπόθεση πλαστών διαβατηρίων και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09tbeyupc2h)


Η ολέθρια σχέση που οδήγησε στη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους

Από το 2019 ήταν σε σχέση η Κυριακή Γρίβα και ο Θάνος Κουρέλης, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που αναρτούσαν στα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με μαρτυρίες συγγενικών προσώπων της 28χρονης, η σχέση αυτή έληξε πριν από δύο μήνες, όταν η Κυριακή γύρισε σελίδα στη ζωή της, αφήνοντας τον πρώην αρραβωνιαστικό της, κάτι που ο ίδιος δεν μπορούσε να δεχθεί.

Την περασμένη Κυριακή η 28χρονη είχε αντιληφθεί πως ο δράστης γυρόφερνε κάτω από το σπίτι της και νωρίς το βράδυ της Δευτέρας, την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι με έναν φίλο της, δέχθηκαν επίσκεψη από τον 39χρονο. Εκείνος της ζήτησε για άλλη μία φορά να γίνουν ζευγάρι και μόλις τον απέρριψε, ο δράστης άρχισε να την απειλεί. Αμέσως η Κυριακή μαζί με τον φίλο της πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου υπήρχαν η αξιωματικός υπηρεσίας και ο αστυνομικός φρουρός του τμήματος.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09tfg842ev5)


Ένα περιπολικό

«Προσπαθούσαν να την πείσουν να υποβάλει μήνυση για να προχωρήσουν στην αναζήτησή του, όμως η ίδια δεν ήθελε, διότι και στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε ενέργειες που δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα», υποστήριξε ο φίλος της άτυχης Κυριακής. Εκείνη το μόνο που ήθελε ήταν ένα περιπολικό να τη μεταφέρει στο σπίτι της, κάτι που το τμήμα αδυνατούσε να καλύψει, και την παρέπεμψαν στην Άμεσο Δράση. Σύμφωνα με το Mega, περιπολικό υπήρχε, όπως και οδηγός. Η 28χρονη βγήκε από το γραφείο και κάλεσε το «100». Την ώρα που συνομιλούσε στο τηλέφωνο, λίγα μόλις μέτρα από το τμήμα, δέχθηκε πισώπλατη επίθεση από τον πρώην αρραβωνιαστικό της, με την τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης να ακούει τα ουρλιαχτά της νεαρής γυναίκας.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιώργο Ντιλέρνια, που εξέτασε τη σορό της άτυχης γυναίκας, ο δράστης την είχε μαχαιρώσει βαθιά δύο φορές στο στήθος και τρεις στην πλάτη.

«Αν ήξερα ότι την κακομεταχειριζόταν, θα τον είχα βουτήξει να τον σκοτώσω εγώ. Να σαπίσει στη φυλακή ο τεμπέλης», ξέσπασε συντετριμμένος ο πατέρας της Κυριακής, που αποκάλυψε ότι ουδέποτε έλαβε ενημέρωση από την Αστυνομία για το τι είχε συμβεί, καθώς πληροφορήθηκε την άγρια δολοφονία της κόρης του το επόμενο πρωινό από δημοσιογράφους. Απαντώντας στη «συγγνώμη» που ζήτησε ο πατέρας του κατηγορουμένου, είπε ότι δεν τη δέχεται: «Ας πάει μόνος του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με το παιδί του. Να το τελειώσει, να το αποτελειώσει μόνος του, εκείνος το έφερε στην κοινωνία, εκείνος το μεγάλωσε έτσι, εκείνος τα έκανε όλα αυτά».


Γνώριμος για ναρκωτικά στις Αρχές ο 39χρονος νταής δολοφόνος

«Ήθελα να την πιάσω να της μιλήσω, να της πω πως δεν είναι καλός άνθρωπος, να τον αφήσει, αλλά δεν πρόλαβα», ανέφερε σε δήλωσή της η γιαγιά της 28χρονης Κυριακής. Ο Θάνος Κουρέλης είχε εξαφανίσει το χαμόγελο από τα χείλη της νεαρής νηπιαγωγού, υποστηρίζουν φίλοι και συγγενείς, τονίζοντας πως ο 39χρονος καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους την πίεζε, την απειλούσε, τη χτυπούσε, τη βίασε και τώρα έφτασε στον φόνο.

Κάποιοι είχαν καταλάβει ότι το τέλος δεν θα ήταν καλό, αφού ο 39χρονος Θάνος από το 2019 είχε αρχίσει να έχει παραβατική συμπεριφορά. Είχε συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, αλλά και για επίθεση σε αστυνομικό. Ήταν η χρονιά που φέρεται να γνώρισε την Κυριακή. Έναν χρόνο αργότερα, το 2020, η Κυριακή ενημέρωσε τους γονείς της πως πήγαινε στο τμήμα της περιοχής της, όπου τον κατήγγειλε για βιασμό και ξυλοδαρμό. Ωστόσο, τα γλυκόλογα ή οι απειλές του 39χρονου την οδήγησαν να αποσύρει τις κατηγορίες. Όπως αποδεικνύεται, οι χαρούμενες στιγμές τους, που δημοσίευε συχνά-πυκνά η Κυριακή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, είτε ήταν ψέμα για να αποφύγει τα χειρότερα είτε προσπάθεια να τα πιστέψει και η ίδια. Το τελευταίο δίμηνο όμως η Κυριακή είχε προχωρήσει τη ζωή της. Κάτι που δεν θέλησε ποτέ να δεχθεί ο 39χρονος. Σύμφωνα εξάλλου με τα όσα έγιναν γνωστά από συγγενείς του θύματος, ο 39χρονος δολοφόνος με καταγωγή από την Άρτα ήταν τον περισσότερο καιρό άνεργος και όλα τα έξοδα της κοινής τους ζωής τα είχε αναλάβει η άτυχη κοπέλα.

Εισαγγελική έρευνα και ΕΔΕ για τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ.

Αύριο, στις 9 το πρωί, θα απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Αθηνών ο 39χρονος που σκότωσε την 28χρονη Κυριακή. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών και του ασκήθηκαν διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών για ιδία χρήση. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, αποδίδει στα ναρκωτικά αλλά και στα ψυχικά προβλήματα που αντιμετωπίζει την αιτία του φονικού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09uvb6iex15)

Στο μεταξύ, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες των αστυνομικών. Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών έχουν μπει οι κινήσεις της αξιωματικού υπηρεσίας στην οποία απευθύνθηκε η 28χρονη Κυριακή στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων. Η έρευνα που διατάχθηκε βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δόθηκε η δέουσα προσοχή.

Η 22χρονη αξιωματικός υπηρεσίας φέρεται να δήλωσε πως προσπάθησε να πείσει την 28χρονη να καταγγείλει τον 39χρονο, με την Κυριακή να αρνείται κατηγορηματικά, αφού και στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε καταγγελία, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι. Μάλιστα, η αστυνομικός φέρεται να έχει υποστηρίξει πως προσφέρθηκε να ενημερώσει το Κέντρο για να της στείλουν ένα περιπολικό να την παραλάβει, αλλά η 28χρονη αρνήθηκε και είπε πως θα καλέσει η ίδια. Επίσης, ελέγχεται ο φρουρός του τμήματος που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο φυλάκιο, καθώς φαίνεται να αντιλήφθηκε το άγριο φονικό μόλις την τελευταία στιγμή, όταν δηλαδή ο δολοφόνος έστρεψε το μαχαίρι στον λαιμό του και αυτοτραυματίστηκε επιφανειακά.