Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών είναι ασυνήθιστες για την εποχή με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Η Βόρεια Ελλάδα απειλείται και πάλι με τεράστια οικολογική καταστροφή και επιπτώσεις στο περιβάλλον από την μεγάλη πυρκαγιά στα Πιέρια Όρη. Η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο παρθένο δάσος σε υψόμετρος 1700 μέτρων μαίνεται για τρίτο 24ωρο με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο. Την ίδια στιγμή όμως απογοήτευση προκαλούν και οι εικόνες με σκουπίδια και μπάζα που καταγράψαμε στο δάσος της Πάρνηθας που έχει απομείνει ζωντανό.

Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Τραυματισμός εθελοντή πυροσβέστη 

Πυροσβέστες, κάτοικοι του χωριού Ρητίνη και υλοτόμοι επιχειρούσαν με κάθε μέσο να δαμάσουν τις φλόγες που άγγιζαν και τα 10 μέτρα. Ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια να κόψει ένα δέντρο για να δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Κατερίνης. 

«Η φωτιά επεκτάθηκε έκαψε μια από τις κορυφές και στη συνέχει βρέθηκε να απειλεί το καταφύγιο που έχει εδώ στα 1680 μέτρα, έγλειφε τη φωτιά, σταμάτησε ευτυχώς, την προλάβανε» δήλωσε ο Γιώργος Κουκουλιάτας, Πρόεδρος του τοπικού Χιονοδρομικού Αθλητικού Ορειβατικού Συλλόγου

Πρέσπες: Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση

Φωτιά σε δασική έκταση και σε χαμηλή βλάστηση ξέσπασε και στην περιοχή Πύλη στις Πρέσπες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09shyg7jtdl)