Για ακόμα μια φορά η Ελλάδα βρίσκεται στην λίστα με τα κορυφαία street food στον κόσμο του Taste Atlas.

Αν και η χώρα μας δεν έχει παρουσία στην δεκάδα όμως ο γύρος, το σουβλάκι, το κοντοσούβλι και το κοκορέτσι είναι στη λίστα με τα 100 καλύτερα σε όλο τον πλανήτη.

Στην κορυφή της λίστας είναι το Siomay από την Ινδονησία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η χώρα έχει κατέχει πολλές από τις συνολικά 100 θέσεις.

Ο Γύρος βρίσκεται στην 24η θέση, το σουβλάκι στην 27η θέση, το κοντοσούβλι στην 54η θέση και το κοκορέτσι στην 92η θέση.

gyros

 

Τα καλύτερα ποτά του κόσμου

Στην κορυφή της λίστας είναι το Speyside Scotch, το ένα ουίσκι από την Σκωτία. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι η Σκωτία κατέχει επτά από τις 79 θέσεις.

-Η τσικουδιά έχει λάβει βαθμολογία 4,2 στα 5

-Το τσίπουρο, με 4,1 στα πέντε αστεράκια

-Το κονιάκ Μεταξά έλαβε 3,7

-Το ούζο κέρδισε 3,5 αστεράκια στα πέντε

Να σημειωθεί ότι πριν λίγο καιρό η γνωστή ιστοσελίδα που δημοσιεύει κατατάξεις φαγητών και ροφημάτων από όλο τον κόσμο, δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με τους καφέδες που έχουν την καλύτερη βαθμολογία από το κοινό.

Ο πιο δημοφιλής καφές στην Ελλάδα λοιπόν φαίνεται πως έχει μεγάλη απήχηση και σε άλλες χώρες, μιας και ο freddo espresso κατατάσσεται στην θέση νούμερο 3, ενώ λίγο πίσω του είναι ο freddo capuccino. Η ελληνική παρουσία στους καφέδες δεν σταματά εκεί όμως καθώς στο νούμερο «9» φιγουράρει ο εξαρετικά δημιφιλής στη χώρα μας, φραπέ.

Στην πρώτη δεκάδα, η Ιταλία έχει δύο καταχωρίσεις με τον πατροπαράδοτο capuccino στο «6» και τον espresso ristretto στο «8». Και όπως αναφέρει το δημοφιλέστερο σχόλιο στη συγκεκριμένη ανάρτηση: «Οι Ιταλοί θα εκνευριστούν πολύ».

Στην κορυφή της λίστας είναι ο κουβανέζικος εσπρέσο. Μία μορφή εσπρέσο που προέρχεται από την Κούβα και είναι γνωστός ως café Cubano και συχνά αναφέρεται ως κουβανέζικος εσπρέσο, κουβανέζικος καφές, κουβανέζικο pull ή κουβανέζικο σφηνάκι. Αν και κατέχει μοναδικό καθεστώς στην Κούβα ως μοναδικό γαστριμαργικό προϊόν της, είναι επίσης πολύ δημοφιλής και ευρέως διαθέσιμος σε όλη τη Λατινική Αμερική, αλλά και τη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η μεγάλη έκπληξη όμως είναι στην δεύτερη θέση όπου βρίσκεται ο ινδικός καφές φίλτρου. Eίναι μια τεχνική παρασκευής κατά την οποία ο καφές παρασκευάζεται με τη χρήση ενός ειδικού φίλτρου που έχει ως αποτέλεσμα έναν καφέ με πλούσια γεύση και γεμάτο σώμα.