Για την υπόθεση του βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό μίλησε η Μαρία Κουρτέση, δικηγόρος του καταδικασμένου σε ισόβια, Ηλία Μίχου. Η δικηγόρος του βασικού κατηγορούμενου για την υπόθεση του Κολωνού μίλησε στην εκπομπή του Alpha, T-live, για την υπόθεση σοκ που απασχόλησε τόσο πολύ απασχόλησε την κοινή γνώμη. «Δύο άνθρωποι αυτή τη στιγμή επιστρέφουν στη φυλακή κι επιστρέφουν ως καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό» είπε αρχικά η γνωστή ποινικολόγος.

«Πήγα να δω σε καθαρά ανθρώπινο επίπεδο τον κατηγορούμενο πριν την απαγγελία της απόφασης επί της ενοχής. Όποιος κι αν είναι, είναι ένας κρατούμενος. Συζητήσαμε και κάποια στιγμή, έσκυψε το κεφάλι και με ρώτησε γιατί τον ανέλαβα γιατί ο σύζυγός μου είναι στην ηλικία του και η κόρη μου στην ηλικία του κοριτσιού από τον Κολωνό.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09o5bn4u8mh)
Του είπα ότι έκανε κάτι ελεεινό, ανήθικο, εξ’ ορισμού παράνομο και κακουργηματικό και του τόνισα ότι μακάρι να τον βοηθήσει ο Θεός να λυτρωθεί. Αν ήταν μαστροπός, γυναίκα, κι αν ήσουν εγώ και εξέδιδες την κόρη σου, δε θα είχα τίποτα να πω για σένα. Ο κόσμος μάς ακούει και εισπράττω κατάρες, προσβολές, μου είπαν να πεθάνει το παιδί μου, να βγάλω καρκίνο εγώ, ο σύζυγός μου, η κόρη μου… Δέχτηκα σωματική επίθεση κατά τη διάρκεια της αγόρευσής μου» είπε μεταξύ άλλων, η κυρία Κουρτέση.