Λάθη, παραλείψεις και ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν φέρνει στο φως η άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον πρώην σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό  Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Η 28χρονη γυναίκα απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για να ζητήσει βοήθεια καθώς κινδύνευε η ζωή της από τον πρώην σύντροφό της. Λόγω έλλειψης όμως προσωπικού δεν βρήκε την ανταπόκριση που έπρεπε. Λίγα λεπτά μετά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα, έπεσε νεκρή, άγρια δολοφονημένη, από τον πρώην σύντροφό της.

«(Είχε παραπονεθεί) ότι την έδερνε κιόλας αυτός, την χτυπούσε πάρα πολύ. Πολλές φορές δεν μου έλεγε τα μυστικά της», είπε η γιαγιά της 28χρονης.

Η γιαγιά της αδικοχαμένης Κυριακής μιλά αποκλειστικά στο Live News για όλα όσα έζησε η εγγονή της στα χέρια του 39χρονου. Καταγγέλλει συστηματική βία, λεκτική και σωματική. «Έδερνε την Κυριακούλα μας, την είχε στείλει μέχρι και στο νοσοκομείο» θα πει και θα συγκλονίσει.

 «Μια φορά είχε πάει (στο νοσοκομείο).  Στο πρόσωπο, στα πλευρά, παντού. Πάρα πολύ ξύλο, γιατί από το πολύ ξύλο είχε πάει και μετά δεν μου είπε τίποτα για να μην στεναχωρηθώ; Δεν ξέρω, το έκρυψε», συμπλήρωσε η γιαγιά της 28χρονης. 

Διαβάστε επίσης: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: “Ο γιος μου έχει πεθάνει για μένα” λέει η μητέρα του δράστη

Και το ερώτημα που γεννάται είναι τι έκανε αυτό το κορίτσι για να ξεφύγει από τον κακοποιητή της; Η απάντηση είναι «σχεδόν τα πάντα», όσα δηλαδή ο νόμος της επέτρεπε. Και αυτό γιατί από το 2020, 4 χρόνια δηλαδή πριν από το έγκλημα, τον είχε μηνύσει για βιαιοπραγία και βιασμό. Ζήτησε προστασία από τις αρχές που ποτέ δεν έλαβε.

Και τα ερωτήματα πληθαίνουν. Τι πήγε τόσο λάθος και βρεθήκαμε από τη μήνυση του 2020 στο ειδεχθέστατο έγκλημα έξω από το αστυνομικό τμήμα; «Σωρεία λαθών και παραλείψεων» απαντά ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας.

Γυναικοκτονία: Τα λάθη και οι παραλείψεις

Δεν τα χωράει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στους Αγίους Αναργύρους.

Μια 28χρονη κοπέλα πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα συνοδευόμενη από έναν φίλο της για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφο της. «Ήταν έξω από το σπίτι μου και κρατούσε ένα μεγάλο μαχαίρι», θα πει με τρεμάμενη φωνή.

 «Να υποβάλλετε μήνυση», της απαντούν στο τμήμα, για να τους πει η άτυχη κοπέλα πως και την προηγούμενη φορά που τον κατήγγειλε τίποτα δεν άλλαξε.

Η 28χρονη δεν υποβάλλει μήνυση. Ζητά περιπολικό να επιστρέψει με ασφάλεια στο σπίτι της, όμως δεν υπάρχει διαθέσιμο.

Η κοπέλα όμως φεύγει και λέει πως θα καλέσει μόνη της την Άμεση Δράση, κάτι που θα έπρεπε να κάνει για εκείνην ο αξιωματικός της υπηρεσίας βάσει πρωτοκόλλου.

Αποτέλεσμα την στιγμή που η κοπέλα μιλούσε με το 100 έξω από το αστυνομικό τμήμα, ο 39χρονος σαν μανιασμένος της επιτίθεται και την σκοτώνει εν ψυχρώ. Την καρφώνει με το μαχαίρι στην καρδιά με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης να ακούει τα πάντα από την άλλη άκρη του ακουστικού.

Όσον αφορά την 22χρονη αξιωματικό υπηρεσίας που κλήθηκε να χειριστεί τις καταγγελίες της αδικοχαμένης κοπέλας, αλλά και τους αστυνομικούς που επιλήφθηκαν της υπόθεσης, διατάχθηκε ΕΔΕ.

Είχε συλληφθεί και για ναρκωτικά ο 39χρονος

Η γιαγιά του θύματος λέει στο Live News πως η εγγονή της έκανε περιστασιακές δουλειές για να καλύπτουν τα πάγια έξοδα τους μιας και ο 39χρονος ήταν άνεργος εδώ και ένα χρόνο.

Άγνωστο παραμένει γιατί ο 39χρονος δεν δούλευε και τον συντηρούσε η 28χρονη. Στο παρελθόν είχε εργαστεί ως πωλητής σε μεγάλη αλυσίδα, παλαιότερα ήταν μελισσοκόμος, ενώ είχε δουλέψει 4 μήνες σε ταβέρνα και 16 μέρες ως σύμβουλος πωλήσεων σε επιδείξεις εμπορευμάτων.

 «Ο Θανάσης πότε πόναγε το πόδι του. Ήταν και αυτός άρρωστος και καθόταν στο σπίτι. Γύρω στο χρόνο μόνο η Κυριακή δούλευε», είπε η γιαγιά της 28χρονης.

Ο 39χρονος δράστης ήταν και παλιός γνώριμος στις Αρχές. Εκτός από την μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η 28χρονη το 2020 για βιασμό και ξυλοδαρμό την οποία τελικά απέσυρε, οι αστυνομικές αρχές τον έχουν συναντήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν.

Η πρώτη από αυτές ήταν το 2019 όταν είχε κατηγορηθεί για σωματικές βλάβες κι αντίσταση κατά της Αρχής, ενώ η δεύτερη όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς με μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Με την Κυριακή είχαν 11 χρόνια διαφορά. Είχαν αρραβωνιαστεί το 2019 και σε αυτά τα 5 χρόνια σχέσης χώριζαν και ύστερα τα ξαναέβρισκαν.

Ήταν το 2019 όταν οι φίλοι της Κυριακής ετοίμαζαν πάρτι έκπληξη στην κοπέλα που έκλεινε τότε τα 23 της. Σε αυτήν την τρυφερή ηλικία της γνώρισε τον 39χρονο. Μαζί θα κάνουν πολλά ταξίδια, από τα Χανιά, τη Λευκάδα, τη γενέτειρα του δράστη Άρτα και τη Λίμνη Πλαστήρα.

Είναι ανατριχιαστικό το μήνυμα φίλης της κάτω από μία ανάρτηση της: «Πάντα έτσι να είστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι έτσι θέλω να σας βλέπω ΠΑΝΤΟΤΕ».

Μόνο οι πολύ κοντινοί της άνθρωποι φαίνεται πως γνώριζαν τι περνούσε αυτό το κορίτσι στα χέρια του 39χρονου. Η τελευταία τους κοινή φωτογραφία ήταν τον περασμένο Νοέμβριο. Τους τελευταίους 4 μήνες το ζευγάρι είχε χωρίσει, κάτι που όπως φαίνεται ποτέ δεν δέχτηκε ο 39χρονος.

Μία ακόμα γυναικοκτόνια. Μία ακόμα γυναίκα που μίλησε, κατήγγειλε, απευθύνθηκε στις αρχές όμως δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα να προστεθεί κι εκείνη στη μακρά λίστα των θυμάτων.

Ποζάρει χαμογελαστή στην αγκαλιά του του συντρόφου της, εκείνου που έμελλε να γίνει ο δολοφόνος της 5 χρόνια μετά, μαχαιρώνοντας την στην καρδιά λίγα μέτρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων.