Για τη νέα γυναικοκτονία που συγκλονίζει την Ελλάδα, με θύμα μια 28χρονη κοπέλα, η οποία δολοφονήθηκε από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη Νίκη Λυμπεράκη,  ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

*Διαβάστε εδώ: Άγιοι Ανάργυροι: Η τηλεφωνήτρια στην Άμεσο Δράση άκουγε από το τηλέφωνο τη δολοφονία της 28χρονης

«Δεν θα άφηνα την 28χρονη να φύγει από το τμήμα. Θα προσπαθούσα να την πείσω. Θα την πήγαινα σπίτι της ακόμα και ο ίδιος με το αυτοκίνητό μου», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Υπενθυμίζεται ότι η 28χρονη είχε πάει στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, προκειμένου να καταγγείλει τον πρώην σύντροφό της.


Η συνέντευξη του Γιώργου Καλλιακμάνη στα «Παραπολιτικά» 90,1

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, μίλησε στον ρ/σ «Παραπολιτικά» 90,1 FM στην εκπομπή «Στον αέρα», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη.

Ερωτηθείς πού πάσχει ο τρόπος διαχείρισης της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση των γυναικοκτονιών, απάντησε: «Προφανώς κάτι δεν γίνεται σωστά, προφανώς πρέπει να δημιουργηθούν κάποια πρωτόκολλα γι’ αυτές τις περιπτώσεις, γιατί έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις που γυναίκες που καταγγέλλουν ενδοοικογενειακή βία κατόπιν πέφτουν νεκρές από τα χέρια των κακοποιητών τους».

«Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα γι’ αυτές τις γυναίκες. Όταν μια γυναίκα καταγγέλλει, θα πρέπει μετά να προστατεύεται», πρόσθεσε.

«Το θύμα δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να φύγει από τμήμα, θα έπρεπε να περιμένει να έρθει περιπολικό της Αμέσου Δράσης.

Εγώ δεν θα την άφηνα να φύγει, θα προσπαθούσα με κάθε τρόπο να αποτρέψω να φύγει ή θα την πήγαινα ακόμα και ο ίδιος με το αυτοκίνητό μου», επισήμανε.

O Γιώργος Καλλιακμάνης στην Νίκη Λυμπεράκη "Στον αέρα" 02-04-24