Νέο κύμα σκόνης έρχεται σήμερα από την Αφρική, κάνοντας σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκηςη σκόνη από την Αφρική, σε συνδυασμό με τις θαλάσσιες ομίχλες δημιούργησαν ένα αποπνικτικό σκηνικό.



Το νέο κύμα που αναμένεται να φτάσει σήμερα στη χώρα μας, πέρασε από Ιταλία, Ελβετία και Βαλκάνια και το φαινόμενο θα είναι έντονο και θα μειώσει κατά τόπους την ορατότητα, ενώ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες.

Οι εκτιμώμενες συγκεντρώσεις σκόνης, κατά τη διάρκεια των μεσημεριανών ωρών της Δευτέρας 01/04, παρουσιάζονται στο χάρτη που ακολουθεί:

skoni-deuytera_


Την Τετάρτη (3/04) ο άνεμος αναμένεται να γυρίσει δυτικός, και ως εκ τούτου, θα απομακρυνθεί η σκόνη από την ατμόσφαιρα.

Οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ ακόμη και στα βορειότερα τμήματα της χώρας θα προσεγγίσει τους 28-29 βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η μέση θερμοκρασία για την εποχή είναι 18-19 βαθμοί, οπότε σημαίνει ότι θα βρισκόμαστε τουλάχιστον 8-10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

meteo-skoni_


Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σε Αιγαίο και Ιόνιο με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική, θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με αραιές συννεφιές και έντονο το φαινόμενο της αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με μέτριες εντάσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει μέχρι 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχει ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές με τη θερμοκρασία να φτάσει μέχρι και τους 27 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι σε μέτριες εντάσεις.

Περιορίζεται από Τετάρτη η αφρικανική σκόνη -Υψηλές θερμοκρασίες μέχρι αύριο

Αύριο, Τρίτη, αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερη θερμή ημέρα, με συνοδεία πυκνής αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και στα νότια, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 26-30 βαθμούς. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από Τετάρτη και μετά περιορίζεται η αφρικανική σκόνη, πέφτει η θερμοκρασία και πάμε σε πιο συμβατές για την εποχή καιρικές συνθήκες.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη:

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08hz2zlu4w9)