Η απόφαση των δικαστικών Αρχών για την έκδοση ή μη του Ιταλού που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής και ο οποίος κατηγορείται για παράνομα έσοδα από εμπόριο πετρελαιοειδών αναμένεται τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για 48χρονο Ιταλό υπήκοο, ο οποίος εντοπίστηκε σε υπερπολυτελές σπίτι στη Βάρη, έπειτα από πληροφορίες που έφτασαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας. Ο Έρικ Ρ. φέρεται να συμμετείχε σε εταιρεία η οποία διαχειριζόταν πλοία μεταφοράς πετρελαιοειδών.

Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με την ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ, φέρεται να λάμβανε τα καύσιμα, τα οποία ουδέποτε παρέδιδε στους πελάτες, αποκομίζοντας συνολικό όφελος τουλάχιστον 21 δισεκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο οι δικαστικές Αρχές της Βενεζουέλας έχουν ζητήσει την έκδοσή του για φερόμενη συμμετοχή του σε δίκτυο διαφθοράς που έπληξε την κρατική εταιρεία πετρελαίου PDVSA. Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες και στο Ντουμπάι, όπου όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να κρίθηκε αθώος.

Ωστόσο, έπειτα από νέες κατηγορίες που υποβλήθηκαν σε βάρος του, εκδόθηκε νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης με αποτέλεσμα ο καταζητούμενος να εντοπιστεί στη νότια Αττική. Η εταιρεία στην οποία φέρεται να ήταν υψηλόβαθμο στέλεχος δεχόταν εντολές μεταφοράς καυσίμων από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, πλην όμως τα πετρελαιοειδή ουδέποτε κατέληγαν στους μισθωτές. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της ΕΛ.ΑΣ., η εταιρεία στην οποία συμμετείχε ο συλληφθείς φέρεται να προμηθευόταν συσκευές δορυφορικής αναμετάδοσης και αναγνώρισης από ακινητοποιημένα πλοία, που βρίσκονταν σε λιμάνια της Ασίας, στη συνέχεια τις τοποθετούσε σε δεξαμενόπλοιά της και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τις απενεργοποιούσε, καταφέρνοντας να εξαπατήσει τους ναυλωτές.

Το σπίτι του στη Βάρη ήταν υπερπολυτελές, ενώ στο υπόγειο γκαράζ βρέθηκαν πανάκριβα οχήματα με τα οποία κινούνταν ο ίδιος και η σύζυγός του. Μάλιστα, υπήρχε εγκατεστημένο υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης εντός και εκτός του κτίσματος, έχοντας σε πραγματικό χρόνο εικόνα και ήχο όσων συνέβαιναν στο σπίτι. Ο ίδιος ο καταζητούμενος εκινείτο σαν να μη συνέβαινε το παραμικρό και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ώστε να χάνονται τα ίχνη του. Αντιθέτως, σύμφωνα με τις έρευνες των Αρχών, ο καταζητούμενος πήγαινε με την οικογένειά του συχνά σε ακριβά εστιατόρια, ενώ σπαταλούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για τη νυχτερινή του διασκέδαση.

Ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φέρεται να επιμένει στην αθωότητά του, δηλώνοντας πως ήταν απλώς ένα στέλεχος στην εταιρεία, χωρίς όμως να έχει την παραμικρή σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, για τις οποίες άλλωστε, όπως υποστήριξε, αθωώθηκε σε δίκη που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι. Αστυνομικοί της Ασφάλειας μετέφεραν τον φάκελο του κατηγορουμένου στον εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών και πλέον είναι θέμα των δικαστικών Αρχών να αποφασίσουν αν θα τον εκδώσουν στις ιταλικές Αρχές ή όχι.