Συγκλόνισε το πανελλήνιο και όχι μόνο η υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών κοριτσιών και την καταδίκη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, τουλάχιστον για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της.

Βασικό θέμα σε διεθνή μέσα έγινε η καταδίκη σε ισόβια της Ρούλας Πισπιρίγκου από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της.

Η βρετανική Daily Mail σε εκτενές ρεπορτάζ σημειώνει: «Ισόβια κάθειρξη για την Ελληνίδα μητέρα που δολοφόνησε την εννιάχρονη τετραπληγική κόρη της αφού πόζαρε στην τελευταία φωτογραφία παριστάνοντας τη στοργική γονέα».

Για τη φωτογραφία που συνοδεύει το δημοσίευμα, με την 35χρονη δίπλα στην άτυχη Τζωρτζίνα ,η εφημερίδα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Χαμογελά στην κόρη της πριν της χορηγήσει τη φονική δόση του αναισθητικού τον Ιανουάριου του 2022».

Μετά την ομόφωνη καταδίκη της σε ισόβια από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, η Ρούλα Πισπιριγκου περιμένει τώρα την εξέλιξη της δεύτερης δίκης, για το θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.

 «Η κυρία κατηγορουμένη ήταν βεβαία για την καταδίκη της μου το είχε διατυπώσει ευθέως μετά από την επί εννέα ημέρες απολογία της λόγω της κωμικότητας των ερωτημάτων, τα οποία της υπεβλήθησαν εκ των οποίων «τι όνειρα βλέπει, εάν της αρέσει να πηγαίνει σε καφετζούδες» και τέτοια πράγματα», ανέφερε ο δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας.

Ούτε ένας από τους δικαστές και ενόρκους δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης. Έκριναν ότι είχε σκοπό να σκοτώσει τη Τζωρτζίνα, αρχικά στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» και την Αγγελική Νικολούλη, μητέρας ασθενούς που νοσηλευόταν στον διπλανό θάλαμο από την Τζωρτζίνα, η οποία κατάλαβε ότι κάτι κακό συνέβαινε και έτσι η 35χρονη αναγκάστηκε να φωνάξει τους γιατρούς και να σωθεί την πρώτη φορά το παιδί.

Το «Τούνελ» μίλησε και με μάρτυρα που βρέθηκε κοντά στην Τζωρτζίνα λίγο πριν από το τραγικό τέλος.

 «Η Τζωρτζίνα ήταν στον καναπέ σε στάση 120 μοιρών ξαπλωμένη για πάρα πολλές ώρες. Δεν αντίκρυσα μια μάνα που έχει θάψει δύο παιδιά. Είδα το περιβάλλον και θεώρησα ότι είναι ένα περιβάλλον που δεν είναι υποστηρικτικό για το παιδί και είναι από αυτές τις καταστάσεις που λες δεν μπλέκεις και δεν ανέλαβα το περιστατικό», αναφέρει η μαρτυρία.

«Αυτά τα οποία συνέβησαν σε αυτό το δικαστήριο δεν έχουν συμβεί σε κανένα δικαστήριο. Παρόλα ταύτα εγώ έχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική δικαιοσύνη, απονέμεται η δικαιοσύνη σε τρείς βαθμούς είμαι βέβαιος ότι στο εφετείο θα αθωωθεί η κ. κατηγορουμένη. Το ίδιο πιστεύω ότι θα συμβεί και με τη δίκη με τα άλλα δυο παιδιά», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η δίκη για τους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών, της Μαλένας και της Ίριδας, συνεχίζεται την ερχόμενη εβδομάδα με καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον της κατηγορουμένης.