Χρυσές δουλειές φαίνεται πως έκανε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού ένας 56χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., επειδή εφοδίαζε με ναρκωτικά την Κεντρική Αποθήκη Υλικού, εκτελώντας παραγγελίες κρατουμένων. Μάλιστα, το όνομα του συγκεκριμένου υπαλλήλου φιγουράριζε το 2019 μεταξύ 401 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης με δραστηριότητα στην παράνομη διακίνηση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών. Τη δικογραφία εις βάρος τους είχε σχηματίσει το Αστυνομικό Τμήμα Ναυπακτίας και είχε υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Μαζί με το σωφρονιστικό υπάλληλο συνελήφθη κι ένας ακόμη παλιός γνώριμος των Αρχών, 43 ετών, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για «κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», καθώς και για το «νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες διατάξεις», αδικήματα για τα οποία έχει ήδη εκτίσει ποινή σε φυλακές της χώρας. Ο 43χρονος φέρεται να παραδέχτηκε ότι ήταν εκείνος που προμήθευε το σωφρονιστικό υπάλληλο με ναρκωτικά, κάτι που έκανε και κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 56χρονος παραδέχτηκε πως έβαζε στην κεντρική αποθήκη ναρκωτικές ουσίες. «Παρέλαβα εν γνώσει μου την ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών από τον ... με σκοπό να την εισαγάγω στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού φυλακών, χωρίς να γνωρίζω, όμως, τον παραλήπτη» φέρεται να ισχυρίστηκε ενώπιον των αστυνομικών.

Το τηλεφώνημα

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη των δύο ανδρών κατόπιν ανώνυμου τηλεφωνήματος, που έγινε στις 19 Μαρτίου στις Εσωτερικές Υποθέσεις. Στο τηλεφώνημα άγνωστος κατονόμασε το συγκεκριμένο υπάλληλο των φυλακών ως το άτομο που «περνούσε» ναρκωτικά και κινητά στις φυλακές μέσω της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού, εκτελώντας παραγγελίες που είχε δεχτεί από κρατουμένους. Οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. άρχισαν να τον παρακολουθούν, με αποτέλεσμα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής να εντοπίσουν το αυτοκίνητό του στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη στον Κορυδαλλό.

Ο 56χρονος εκείνη την ώρα βγήκε από το αυτοκίνητο και συναντήθηκε με τον 43χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος του παρέδωσε ένα μικρό δέμα κι έφυγε από το σημείο. Αμέσως μετά, ο συλληφθείς σωφρονιστικός κατευθύνθηκε με το όχημά του προς την είσοδο της Κεντρικής Αποθήκης Υλικού και πάρκαρε ακριβώς έξω από την πύλη, στην οδό Νικηφορίδη 24.

Οι αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν τον ακινητοποίησαν προτού προλάβει να μπει στην Κεντρική Αποθήκη Υλικού και του έκαναν σωματική έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, μία νάιλον διάφανη σακούλα που περιείχε δύο μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους 6,7 γραμμ. περίπου, και μία καρτέλα με οκτώ δισκία 1mg, με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ». Σε έρευνα στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο καρτέλες με δέκα δισκία 1mg και δύο δισκία του 1 mg, αντίστοιχα με την ένδειξη «XANAX UPJOHN HELLAS EΠΕ».

Δημοσιεύθηκε στην Ontime