«Τέρας» ψυχραιμίας αποδείχθηκε ο ένοικος μιας πολυκατοικίας στη Λάρισα, όταν κατάλαβε ότι είχαν μπει κλέφτες σε διαμέρισμα, από το οποίο έλειπαν οι ένοικοι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», ο ένοικος άκουσε θόρυβο τα ξημερώματα της Δευτέρας στον 6ο όροφο. Συνδυάζοντας τις ύποπτες κινήσεις, που είχε προσέξει τις προηγούμενες ημέρες και καθώς οι ένοικοι του διαμερίσματος απουσίαζαν, κατάλαβε ότι επρόκειτο για διαρρήκτες.

Παραμένοντας ψύχραιμος, κατέβηκε στο υπόγειο της πολυκατοικίας όπου και έκλεισε την παροχή ρεύματος στον ανελκυστήρα, με αποτέλεσμα οι τρεις δράστες να εγκλωβιστούν μέσα στο ασανσέρ. Στη συνέχεια ανέβηκε στον 2ο όροφο και τότε άκουσε τους εγκλωβισμένους διαρρήκτες να συνομιλούν μεταξύ τους, ενώ στην είσοδο της πολυκατοικίας υπήρχαν οι συνεργοί τους, που ακούγοντας τις φωνές, τράπηκαν σε φυγή.

Οι τρεις δράστες παρέμεναν εγκλωβισμένοι στο ασανσέρ και ο ένοικος κάλεσε την αστυνομία. Μόλις έφτασαν οι αστυνομικοί στις 5.45 το πρωί, ο ένοικος έθεσε ξανά σε λειτουργία τον ανελκυστήρα, με τους τρεις δράστες να κατεβαίνουν στο ισόγειο και ανοίγοντας την πόρτα να συλλαμβάνονται.

Όπως διαπίστωσε ο ένοικος, οι δράστες είχαν μπει από την ταράτσα στην πολυκατοικία. Οι τρεις συλληφθέντες ηλικίας 31, 38 και 47 ετών, σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας είναι γνωστοί των διωκτικών αρχών από παλαιότερες κλοπές σε οικίες με τη μέθοδο της καταρρίχησης σε βεράντες σπιτιών, έχοντας νωρίτερα αποκτήσει πρόσβαση στις ταράτσες.

Σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται: «οι τρεις δράστες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, επιχείρησαν να διαφύγουν, απωθώντας οι δύο εξ αυτών με τα χέρια τους αστυνομικούς, ενώ ο τρίτος επιχείρησε να τους χτυπήσει με μεταλλικό κόφτη σιδήρων (ψαλίδα). Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και είδη απόκρυψης των χαρακτηριστικών τους (κόφτης, περιλαίμια, γάντια κ.ά.)».