Τηλεφωνική απάτη με «λεία» 225.000 ευρώ και θύμα μια ηλικιωμένη σημειώθηκε στη Κοζάνη το βράδυ της Δευτέρας, 25η Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που αποκαλύπτει το θέμα, ένας άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τηλεφώνησε στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της ηλικιωμένης, η οποία κατοικεί μόνη της στην πόλη της Κοζάνης, και της είπε ότι συγγενικό της πρόσωπο ενεπλάκη σε τροχαίο και ότι με το αυτοκίνητό του προκάλεσε το θάνατο ενός παιδιού.

Η ηλικιωμένη άκουσε από το τηλέφωνο κάποιον άντρα να κλαίει και πίστεψε ότι πράγματι επρόκειτο για συγγενή της. Ο δήθεν αστυνομικός, αρχικά, φέρεται να της ζήτησε χρηματικό ποσό μεταξύ 60.000 – 70.000 ευρώ τα οποία, όπως της είπε, θα δινόντουσαν στην οικογένεια του υποτιθέμενου νεκρού, από το τροχαίο, παιδιού. Ωστόσο, στη συνέχεια της ζήτησε όλα τα χρήματα, που είχε στο σπίτι, όπως κι εν τέλει έγινε, ένα ποσό της τάξεως των 225.000 ευρώ.

Το θύμα, με βάση τις οδηγίες που τής έδωσε ο απατεώνας, που προσποιούνταν τον αστυνομικό, έβαλε τα χρήματα που προέρχονταν από αποταμιεύσεις μιας ολόκληρης ζωής σε σακούλα και τα «πέταξε» από το παράθυρο σε συγκεκριμένη ώρα που της υπέδειξε, σε κάποιον, ο οποίος εμφανίστηκε κάτω από το σπίτι της, ενώ την ίδια ώρα ο υποτιθέμενος αστυνομικός συνέχισε να της μιλά στο τηλέφωνο.

Την επόμενη μέρα η ηλικιωμένη συνομίλησε με το συγγενικό της πρόσωπο, που υποτίθεται είχε εμπλακεί στο τροχαίο δυστύχημα και τότε διαπίστωσε πως είχε πέσει θύμα τηλεφωνικής απάτης, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες μέρες υπάρχει μεγάλος αριθμός καταγγελιών από πολίτες της περιοχής για απόπειρες τηλεφωνικής εξαπάτησης με αντίστοιχους τρόπους, με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας να εφιστά την προσοχή στους πολίτες.