Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Ταΰγετο και ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή από Καλαμάτα, Μελιγαλά, Γαργαλιάνους και Δυτική Μάνη. Η φωτιά στον Ταΰγετο απλώνεται πάνω πάνω από τη Μονή Δήμιοβας προς Αράχωβα και ξέσπασε γύρω στις 20.00 το βράδυ της Τρίτης (26/03/2024) όπως αναφέρει το messinialive.

Μάλιστα το πύρινο μέτωπο είναι ορατό και από την πόλη της Καλαμάτας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κατευθύνεται προς Αράχωβα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 10 οχήματα από Καλαμάτα, Πύλο, Γαργαλιάνους, Σπάρτη και Μεγαλόπολη,17 άτομα πεζοπόρο από Καλαμάτα, Σπάρτη, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, εθελοντές και ΟΤΑ. Διαρκής είναι και η επικοινωνία της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Πολιτική Προστασία, για την εξέλιξη της κατάστασης. Μέχρι τις 21:00 το βράδυ είχαν καεί περίπου 10 στρέμματα.

Το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά είναι ψηλά. Η περιοχή είναι δύσβατη και είναι δύσκολο να γίνει προσέγγιση. Ωστόσο λίγο μετά τις 23:30 άρχισε να πέφτει ψιλόβροχο που θα βοηθήσει στον περιορισμό του μετώπου. Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τι ξέσπασε η φωτιά.

ΑΡΑΧΩΒΑ 26.3.2024