Αίτημα προκειμένου να διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας και να ασκηθεί ποινική δίωξη στον πρώην υπουργό, Νίκο Τόσκα, για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης υπέβαλε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΣΤ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, ο οποίος εκπροσωπεί την πολυεγκαυματία, Ιωάννα Γατοπούλου.

Το αίτημα του συνηγόρου υποστήριξης της κατηγορίας εδράζεται σε δύο σημεία της κατάθεσης που έδωσε ο πρώην υπουργός στο Δικαστήριο για την εθνική τραγωδία του 2018.

Πρώτον, όπως ανέπτυξε ο κ. Μπαλακτάρης στο δικαστήριο, στο ότι ο κ. Τόσκας αρνήθηκε ότι έδινε ο ίδιος εντολές σε επιχειρησιακό επίπεδο ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του και οι κατηγορούμενοι είπαν το αντίθετο και, δεύτερον, στο ότι ο πρώην υπουργός κατέθεσε ότι δεν γνώριζε για την εκτροπή του ελικοπτέρου FLOGA 1 από το Νταού Πεντέλης με κατεύθυνση τη MOTOR OIL, ενώ από τις υπόλοιπες καταθέσεις και τις απολογίες προέκυψε ότι το γνώριζε.

Η δίκη αυτήν την περίοδο, μετά την εισαγγελική πρόταση, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων. Μετά ολοκλήρωση τους, αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους στην υπόθεση.