Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί ο 19χρονος Γεωργιανός ο οποίος σήμερα το πρωί εισέβαλε σε σχολείο στην Κυψέλη και χτύπησε με σφυρί έναν μαθητή γυμνασίου και στη συνέχεια μαχαίρωσε τον διευθυντή του σχολείου.

Ο δράστης είναι αδερφός ενός μαθητή της Β' γυμνασίου του 41ου γυμνασίου Αθηνών.

Τι όπλισε το χέρι του 19χρονου 

Το παρελθόν των δύο μαθητών του 41ου Γυμνασίου Αθηνών, στην οδό Πάτμου, διερευνούν οι αστυνομικοί.

Το θύμα, ένας Νιγηριανός μαθητής της Γ' γυμνασίου φέρεται να είχε συχνούς διαπληκτισμούς με τον αδελφό του δράστη τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα την περασμένη Πέμπτη τα δυο παιδιά φέρεται να διαπληκτίστηκαν για μία ακόμη φορά μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους.

kypseli_sxoleio_26

Ο νεαρός Γεωργιανός φέρεται να απείλησε τον Νιγηριανό ότι θα του κάνει κακό. Σήμερα το πρωί λίγο μετά την προσευχή και ενώ οι μαθητές κινούνταν προς τις αίθουσες για τα μαθήματά τους, ο 19χρονος πέρασε ανενόχλητος την εξώπορτα του σχολείου και εντόπισε τον Νιγηριανό στις σκάλες μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου. Τον πλησίασε τρέχοντας και τον χτύπησε με μπουνιές και στη συνέχεια με ένα σφυρί του κατάφερε αρκετά χτυπήματα στο κεφάλι.

Έντρομοι οι μαθητές έβαλα τις φωνές καλώντας σε βοήθεια και ο διευθυντής του σχολείου που είδε το περιστατικό έτρεξε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό Νιγηριανό μαθητή. Τότε δέχτηκε απρόκλητη επίθεση, όπως ανέφεραν μαθητές του σχολείου στην κατάθεσή τους, από τον 19χρονο δράστη ο οποίος τον χτύπησε στην κοιλιά με ένα μαχαίρι.

Εν συνεχεία ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει και πήγε στο υπόγειο το σχολείου όπου και εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς που είχαν ενημερωθεί απο μαθητές του σχολείου.

Τα δύο θύματα να είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο τα τραύματα του μαθητή της Γ' γυμνασίου είναι αρκετά σοβαρά και θα παραμείνει εως ότου διαπιστωθεί ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.


Σοκάρουν οι μαρτυρίες: «Υπήρχε μια λίμνη αίματος, ο δράστης κρυβόταν στο υπόγειο»

Εν τω μεταξύ, σοκάρουν οι μαρτυρίες για το συμβάν. Συμμαθήτριες του αδερφού του δράστη περιέγραψαν το αιματηρό συμβάν, λέγοντας πως ο Γεωργιανός με το θύμα από τη Νιγηρία φαίνεται πως είχαν ένα επεισόδιο.

Αναφορικά με το πώς μπήκε στο σχολείο ο 19χρονος, είπαν πως «επειδή δεν υπήρχε προσοχή στην πόρτα του σχολείου, ο αδερφός του παιδιού, που είναι στην τάξη μου, μπήκε κανονικά και πήγε κατευθείαν στο παιδί. Δεν τον είδαμε να κρατά το σφυρί και το μαχαίρι, γιατί τα είχε βάλει στην τσέπη του».

Περιγράφοντας το συμβάν, είπαν: «Είδαμε ο Γεωργιανός να χτυπά τον Νιγηριανό και το παιδί ως άμυνα προσπάθησε να του ρίξει μπουνιά για να αμυνθεί και μετά τον χτύπησε με το παιδί στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του, ενώ υπήρχαν παντού αίματα».

Πρόσθεσαν, δε, πως «ο διευθυντής προσπάθησε να τους χωρίσει και στην απόπειρά του αυτή, ο 19χρονος τον μαχαιρώνει στο νεφρό και κατάφερε να ξεφύγει».
Το περιστατικό «έγινε στις σκάλες, μέσα στο σχολείο. Οι τοίχοι είχαν αίματα, ενώ δημιουργήθηκε και μια λίμνη αίματος», είπαν επίσης.

«Οι αστυνομικοί μας ενημέρωσαν ότι κατάφεραν να τον συλλάβουν και ότι κρυβόταν στο υπόγειο. Είχαν προηγούμενα ο αδερφός του δράστη με τον συμμαθητή του από τη Νιγηρία, είχαν πλακωθεί, αλλά δεν ξέρουμε το λόγο», σημείωσαν.

Σε σχέση με το δράστη, είπαν πως «λένε ότι δεν πάει σχολείο, είναι ενήλικος», ενώ για το συμμαθητή τους και αδερφό του 19χρονου, είπαν πως «είναι πολύ ήσυχος» και πως «δεν δέχεται κάποιο μπούλινγκ».