Aπό άκρη σε άκρη της χώρας γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου με παρελάσεις μαθητών, καθώς ακόμη και στις ακριτικές περιοχές, οι λίγοι μαθητές που υπάρχουν εκεί, σήκωσαν την ελληνική σημαία και παρήλασαν υπερήφανοι.

Γαύδος

Κρατώντας την ελληνική σημαία, οι δύο μαθητές της ακριτικής Γαύδου έκαναν τη δική τους παρέλαση, ανήμερα της εθνικής εορτής, τιμώντας την ελληνική επανάσταση και προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Έχοντας τους δασκάλους τους στο πλευρό τους, οι δύο μοναδικοί μαθητές του ακριτικού νησιού, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, διένυσαν λίγα μέτρα παρελαύνοντας και στη συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του νησιού.

Αγαθονήσι

Στο Αγαθονήσι ταξίδεψαν παιδιά που φοιτούν στο 1ο δημοτικό σχολείο της Βούλας για να συμμετέχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο νησί.

Σκοπός είναι να «συνοδεύσουν» τους δύο μαθητές του Αγαθονησίου για να μη νιώθουν μόνοι.

«Οι κάτοικοι που ζούμε όχι απομονωμένα, κάπως απομακρυσμένα από την υπόλοιπη χώρα και τα νησιά, τις θεωρούν αυτές τις επισκέψεις, επισκέψεις αγάπης, γνωριμίας», τόνισε ο δήμαρχος του νησιού.

Νάξος

Μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου παρέλασαν στο νησί της Νάξου. Οι μαθητές της Νάξου τίμησαν την εθνική επέτειο της επανάστασης του 1821.

Στην παρέλαση στο νησί των Κυκλάδων συμμετείχαν και χορευτικές ομάδες και σύλλογοι.

Κάρυστος

Με άμαξες και άλογα παρέλασαν για την 25η Μαρτίου στην Κάρυστο.

Η παρέλαση εφίππων, με τις παραδοσιακές στολές, πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό δρόμο της πόλης, με τους αναβάτες να αποσπούν θερμό χειροκρότημα.

Ηράκλειο Κρήτης

Σημαία ενάμιση στρέμμα υψώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου της Κρήτης, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Αθήνα

Στην Αθήνα, στην οδό Πανεπιστημίου, άτομα τα οποία κρατούσαν σημαίες της Παλαιστίνης, μπήκαν μπροστά στα άρματα μάχης.

Οι αστυνομικοί που βρισκόταν στο σημείο τους απομάκρυναν, ενώ προχώρησαν και σε οκτώ προσαγωγές.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αίσθηση προκάλεσε η αντίδραση του μητροπολίτη Φιλόθεου, ο οποίος μόλις έφτασε στην εξέδρα των επισήμων και είδε τον μητροπολιτικό «θρόνο» που του είχαν ετοιμάσει, αντέδρασε και ζήτησε να καθίσει και ο ίδιος σε μία πλαστική καρέκλα.

Βόλος

Ένα απρόοπτο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο στον Βόλο, όταν ένας νεαρός οπλίτης που κρατούσε στα χέρια του μία ελληνική σημαία, έχασε τις αισθήσεις του.

Άμεσα έσπασαν στο σημείο μέλη της Λέσχης Ενόπλων Δυνάμεων Μαγνησίας αλλά και επίσημοι για να τον βοηθήσουν.