Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για την 25η Μαρτίου με την τιμή της βενζίνης στα ύψη. Συγκεκριμένα η τιμή της αμόλυβδης έχει ήδη αυξηθεί, πλησιάζοντας ή και ξεπερνώντας σε κάποιες περιοχές τα 2 ευρώ το λίτρο.

Μια τετραμελής οικογένεια θα χρειαστεί να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αν επιλέξει να ταξιδέψει οδικώς και να πληρώσει και ξενοδοχείο, σε κάποιον δημοφιλή προορισμό.

Αθήνα- Ιωάννινα- Αθήνα

Για μια εκδρομή από την Αθήνα στα Ιωάννινα μετ΄ επιστροφής, διαδρομή οκτακοσίων εικοσιδύο χιλιομέτρων συνολικά, και με μέση τιμή της αμόλυβδης τα 1,92 ευρώ το λίτρο, το κόστος για τα καύσιμα είναι περίπου 120 ευρώ. Τα διόδια κοστίζουν 66 ευρώ.

Μαζί με τη διαμονή το συνολικό κόστος φθάνει τα 618 ευρώ.

Αθήνα- Καλαμάτα- Αθήνα

Αντίστοιχα, μία οικογένεια για να επισκεφθεί την Καλαμάτα, απόσταση μετ’ επιστροφής 474 χλμ. θα πρέπει να πληρώσει 70€ βενζίνη και 30€ διόδια. Συνολικό κόστος μόνο για την διαδρομή 100€.

Για την ίδια οικογένεια, η εκδρομή στη Ναύπακτο θα κοστίσει μετ’ επιστροφής 64 € για τη βενζίνη και 38€ για τα διόδια. Συνολικό κόστος 102 ευρώ.

 «Θα υπάρξει μια άνοδος ακόμη 2%, δηλαδή θα φτάσουμε περίπου το 1,95 για την Αττική και την ηπειρωτική χώρα και στην νησιωτική θα φτάσει το 2,10», είπε ο πρόεδρος συνδέσμου Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Για κάποιους, η επιλογή ενός οργανωμένου τουριστικού πακέτου φαίνεται πιο οικονομική.

 «Επέλεξαν οργανωμένα οδικά και αεροπορικά πακέτα, τα οποία τους προσφέρουν το κομμάτι των περιηγήσεων διαμονή μεταφορά μια ολοκληρωμένη υπηρεσία διακοπών. Οι τοπ προορισμοί είναι οι αεροπορικές εκδρομές για την Ιταλία, όπως και οι οδικές στα Βαλκάνια», είπε ένας ταξιδιωτικός πράκτορας.

Πολλοί, ωστόσο, είναι οι δημοφιλείς προορισμοί που παρουσιάζουν υψηλές πληρότητες και για αυτό το τριήμερο.