Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη προχώρησε σήμερα ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων, Γιάννης Μαρακάκης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι όπως προκύπτει από τη δικογραφία, χώμα από το σημείο μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό οικόπεδο.

*Διαβάστε εδώ: Φλωρίδης για Τέμπη: Δεν θα έβαζα υποψηφιότητα στις εκλογές, αν είχα πολιτική ευθύνη

«Στις τρεις πρώτες μέρες δόθηκε εντολή σε εργολάβο να μεταφέρει μια τεράστια εδαφική έκταση, την οποία ο ίδιος έχει υπολογίσει ότι ξεπερνούσε τα 300 κυβικά. Καταγγέλλει ότι από την πυροσβεστική πήρε οδηγία. Κι ότι πήρε οδηγία να μην την μεταφέρει στο Κουλούρι, διότι αυτό το χώμα χαρακτηρίστηκε μη χρήσιμο και γι’ αυτό κατέληξε σε ιδιωτικό οικόπεδο. Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα. Οι δικοί μας τεχνικοί σύμβουλοι είχαν πρόσβαση σε μια παντελώς αλλοιωμένη κατάσταση, στην οποία όχι μόνο δεν μπορούσαν να κάνουν αυτοψία, αλλά κάνανε τους ντετέκτιβ», είπε ο δικηγόρος.

«Ξυλόλιο, αυτό πρέπει να ερευνήσουμε. Ξυλόλιο βρήκαν σε απόσταση εκατό μέτρων. Πετάχτηκε από την έκρηξη, το βρήκαν σκάβοντας λίγο μέσα στο χώμα. Σκεφτείτε τι θα γινόταν, αν υπήρχε αυτό το βουνό χώματος που μεταφέρθηκε», πρόσθεσε.


Γιάννης Μαρακάκης: Ένα κυβικό μέτρο να είχαμε από αυτό το χώμα σήμερα, θα είχαμε άλλα αποτελέσματα

Όπως επισήμανε ο κ. Μαρακάκης, υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν την ώρα των ερευνών, να μπαινοβγαίνουν στον χώρο των ερευνών στελέχη των εταιρειών που σήμερα κατηγορούνται για κακούργημα.

«Ένα κυβικό μέτρο να είχαμε από αυτό το χώμα σήμερα, θα είχαμε άλλα αποτελέσματα», συμπλήρωσε, αναδεικνύοντας τη σημασία της μεταφοράς για το αποτέλεσμα των ερευνών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d001bvv90ubt)