Δέκα μόλις ημέρες πριν ο σύζυγός της, πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου, καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με επτά πρώην συνεργάτες του για πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος ανηλίκων που φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», η πρεσβυτέρα Σταματία Γεωργαντή αποφάσισε, χθες, να σπάσει για δεύτερη φορά τη σιωπή της.

Ενάμιση σχεδόν χρόνο μετά την απομάκρυνση του ζευγαριού από την οργάνωση, μίλησε στον ΑΝΤ1 τόσο για τις σημερινές συνθήκες της ζωής τους όσο και για τα «κρυμμένα» χρήματα που παρέδωσε στην οικονομική αστυνομία. «Είμαστε οι δημιουργοί αυτού του οργανισμού και μας απέρριψαν εντελώς, μας πέταξαν έξω από το σπίτι μας. Ο πατήρ Αντώνιος αγωνίζεται με όποιες δυνάμεις έχει, γιατί εννοείται ότι δεν θα αφήσει τα παιδιά του και την “Κιβωτό”» είπε η Σταματία Γεωργαντή.

Και πρόσθεσε: «Όλα έχουν ανατραπεί, δεν έχουμε κάποιο σπίτι δικό μας, γιατί το σπίτι μας ήταν πάντα η “Κιβωτός”. Μέναμε εκεί και δίναμε όλο μας το χρόνο και όλη μας τη ζωή. Και τώρα, όλο αυτόν το χρόνο, είμαστε φιλοξενούμενοι πότε στο ένα σπίτι πότε στο άλλο. Τα συναισθήματά μας καταλαβαίνετε πώς μπορεί να είναι. Απογοήτευση, νιώθουμε όλη αυτήν την αδικία εις βάρος μας, όλη αυτήν τη λάσπη που μας έχει πνίξει όλο αυτό το διάστημα. Δεν κρύψαμε τίποτα, δεν καταχραστήκαμε χρήματα, μας πολέμησαν».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzlwq9s4ojl)

Κιβωτός του Κόσμου: Η πρεσβυτέρα είπε ότι "μετά τα capital controls κρατούσα κρυμμένα χρήματα"

Η ίδια αρνήθηκε ότι χρησιμοποιούσαν χρήματα της «Κιβωτού» για προσωπικές τους ανάγκες, ενώ, όπως είπε, την εποχή που απομακρύνθηκαν από τη δομή, τα ταμειακά διαθέσιμα της «Κιβωτού» ήταν 13,7 εκατ. ευρώ.

Μίλησε επίσης για τα μετρητά που βρέθηκαν εκτός τραπεζικού λογαριασμού, σε ειδική κρυψώνα, σε χώρο της δομής.

«Όταν έγιναν τα capital controls, εμένα με αφήσανε χωρίς χρήματα. Μετά από αυτό αποφάσισα να κρατάω ένα ποσό, το οποίο δεν κατέθεσα στην τράπεζα, και εννοείται ότι έπρεπε να ήταν κάπου κρυμμένο. Μιας και δεν εμφανίστηκε κανένας από την προσωρινή διοίκηση για να μου τα ζητήσει και να πω “ορίστε, πάρτε τα” και να τα δώσω, εγώ τα είχα κάπου φυλαγμένα και ήθελα να τα πάω στην τράπεζα. Αλλά ήρθε η οικονομική αστυνομία και τους λέω “παιδιά, ορίστε, σας τα παραδίδω”. Δεν τα βρήκαν αυτοί, εγώ τους τα παρέδωσα. Ήταν περασμένα και ήταν όλα καταγεγραμμένα στο λογιστήριό μας. Ήταν γύρω στις 300.000 ευρώ, κάπου εκεί».