Εννιά μέρες μετά την εμπλοκή του στο θανατηφόρο τροχαίο επί της Δεκελείας, ο Γιάννης Ξανθόπουλος παρακολουθείται από ψυχολόγο και προσπαθεί να συνέλθει.

Το τζιπ που οδηγούσε πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το αυτοκίνητο που επέβαιναν δύο νέα παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε κι το άλλο τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη δοκιμασία της ζωής του. Με τον δικηγόρο που τον εκπροσωπεί να εστιάζει στις κινήσεις του οδηγού, που παραβίασε το STOP στη διασταύρωση και ανάγκασε τον πελάτη του να μπει στο αντίθετο ρεύμα. Όπως αναφέρει στο Live News παρά το γεγονός πως είδε τη σφοδρή σύγκρουση μπροστά του, εκείνος προτίμησε να φύγει και για μέρες, όπως μας λέει, να κρύβεται.

Η πλευρά του Γιάννη Ξανθόπουλου αμφιβάλλει αν ο 68χρονος που εμφανίστηκε ενώπιον της αστυνομίας ήταν εκείνος που παραβίασε το STOP. Η άλλη πλευρά πάντως κάνει λόγο στο Live News για αβάσιμους ισχυρισμούς που θα καταρρεύσουν στα δικαστήρια.

*Διαβάστε ακόμη: Γιάννης Ξανθόπουλος: Σοβαρή καταγγελία από τον δικηγόρο του - "Υπάρχουν αμφιβολίες ότι ο 68χρονος ήταν ο οδηγός που παραβίασε το STOP"

O δικηγόρος του οδηγού σχολίασε: «Ο εντολέας μου προσήλθε στο τμήμα τροχαίας Νέας Ιωνίας και κατέθεσε ως μάρτυρας στην εν λόγω υπόθεση. Στην παρούσα φάση δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι περισσότερο».

Ενώ, ο δικηγόρος του τραγουδιστή ανέφερε: «Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται μια σειρά από βίντεο με τη στιγμή της σύγκρουσης αλλά και όσα προηγήθηκαν λίγα μόνο μέτρα πριν το δυστύχημα. Όταν εδώ βγαίνει από την οδό Γεμιστού ένα αυτοκίνητο που είχε Stop και το τζιπ του νεαρού τραγουδιστή μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα με ταχύτητα. Λίγα μέτρα παρακάτω δεν προλαβαίνει να αποφύγει το όχημα με τα δύο νέα παιδιά».

Γιάννης Ξανθόπουλος: «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν αυτό που αισθάνομαι»

Με ανάρτησή του ο Γιάννης Ξανθόπουλος λέει:

«Η ζωή για κάποιο λόγο μου έβαλε μια σκληρή δοκιμασία. Προσπαθώντας να αποφύγω το ένα κακό, έπεσα σε χειρότερο κακό. Επέζησα από αυτό το τροχαίο δυστύχημα στο οποίο χάθηκε μια ζωή. Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσουν αυτό που αισθάνομαι. Λυπάμαι πάρα πολύ… Συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού, θα προσεύχομαι για εκείνον».

Οι γονείς του 19χρονου που σκοτώθηκε έχουν ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή πως θα κινηθούν νομικά για να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται για τον θάνατο του παιδιού τους. Επαναλαμβάνουν πως ο γιος τους, που πήγαινε στη δουλειά δεν έφταιγε σε τίποτα. Οδηγούσε πάντα συνετά και εκείνο το ξημέρωμα δεν έκανε το παραμικρό λάθος.

Ο 19χρονος που τραυματίστηκε μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και από την πρώτη στιγμή είχε στο πλευρό τη μητέρα του.

«Δύναμη και υγεία στο παιδί που επέζησε. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο μέσα από την καρδιά μου για τα τόσα μηνύματα αγάπης και στήριξης!! Μου δίνετε πολλή δύναμη», γράφει ο Γιάννης Ξανθόπουλος.

Ειδικοί που ανέλυσαν τις εικόνες που εξασφάλισε το Live News εκτίμησαν πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το τζιπ του Γιάννη Ξανθόπουλου, κυμαινόταν κοντά στα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Ο χρόνος αντίδρασης που είχε ο καλλιτέχνης ήταν ελάχιστος καθώς 100 μέτρα από τη στιγμή που μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, εμφανίστηκε μπροστά το αυτοκίνητο με τους δύο 19χρονους.

«Κόντρα» για το ποιος ευθύνεται για το δυστύχημα


Από τη μια η πλευρά του Γιάννη Ξανθόπουλου προσπαθεί να καταλογίσει την κύρια ευθύνη για το δυστύχημα στον οδηγό που παραβίασε το STOP και από την άλλη, ο 68χρονος που μέσω του δικηγόρου του υποστηρίζει πως δεν εμπλέκεται στο θανατηφόρο τροχαίο.

Στο πλευρό του Γιάννη Ξανθόπουλου βρίσκονται μια σειρά από συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι, που τα τελευταία χρόνια συνεργάστηκαν μαζί του.

Όλοι όσοι έχουν μιλήσει μαζί του, αναφέρουν πως ο 24χρονος είναι συγκλονισμένος από το δυστύχημα. Ξέρει πως ο ίδιος σώθηκε, αλλά για την ώρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τα όσα έγιναν στη λεωφόρο Δεκελείας.

Ο Γιάννης Ξανθόπουλος έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή πως βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών. Επιμένει πως αντέδρασε ενστικτωδώς, ότι το αλκοτέστ που του έγινε βγήκε αρνητικό και πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει δεν ήταν υψηλή.

Η υπόθεση αναμένεται να καταλήξει ενώπιον της δικαιοσύνης, την ώρα που μια οικογένεια θρηνεί την απώλεια του παιδιού της, άλλη μια αγωνιά για τον τραυματισμό του δικού της και τον Γιάννη Ξανθόπουλο να αγωνίζεται όπως λέει να ξεπεράσει το ισχυρό σοκ που υπέστη.

Πηγή: MEGA